‘Vastgelopen? Samen je hoofd leegmaken……’

Ondernemer in Beeld 51 keer gelezen

VOORBURG- Steeds meer mensen lopen compleet vast en genieten daarom minder van het dagelijkse leven. Angsten, problemen op het werk, echtscheidingen, te lang leven in een enorme hectiek en het verwerken van grote teleurstellingen zijn aansprekende voorbeelden waardoor men in emotionele problemen kan raken. Annemiek van Engelen wil mensen graag helpen om goed met dit soort problemen om te gaan. Vanuit haar kantoor aan de Raadhuisstraat nr.65 in het Oude Centrum in Voorburg biedt ze de helpende hand aan iedereen die het even (te) zwaar heeft.

Door Bart Bakker

De reacties zijn dan ook bijzonder positief. “In iets meer dan een uur weet Annemiek je zodanig te leiden dat je je gedachten leert ordenen en opruimen”, aldus een deelnemer aan haar sessies. “Als ik soms loop te malen omdat ik teveel dingen tegelijk wil uitvoeren, ga ik bewust de oefening van de MatriXmethode doen. Dat geeft rust en overzicht.”

In het regulier onderwijs was Annemiek overigens actief als leerkracht en intern begeleidster en in het speciaal onderwijs als ambulant begeleider. De Voorburgse zet haar onderwijsexpertise en inspiratie nu dus op een compleet andere manier in. Onder de naam Cloupoint biedt ze iedereen de gelegenheid om zijn hoofd letterlijk helemaal leeg te maken en in mentaal opzicht een verfrissende en nieuwe start te maken.

Behoefte

“De behoefte hieraan is enorm,’’ vertelt Annemiek van Engelen. “Zo begeleid ik momenteel tal van ondernemers. Voor hen zijn het lastige tijden. Natuurlijk kunnen mensen op een andere manier hulp krijgen, maar ik zorg ervoor dat je na een paar sessies alweer helemaal fris tussen de oren bent. Het levert namelijk direct resultaat op. Mijn werk is dankbaar en geeft veel voldoening. Ik begeleid overigens niet alleen volwassenen, maar ook kinderen. Het is mooi om kinderen te helpen zodat ze rust in hun hoofd krijgen en het overzicht behouden”.

MatriXmethode

Annemiek werkt veel met de zogenaamde MatriXmethode. “Dit is een snelle en effectieve methode om van leer-, gedrags- emotionele problemen of blokkades af te komen”, zegt ze. “Bij concentratie-problemen, bepaalde angsten en negatieve toekomstbeelden biedt deze methode de helpende hand. Maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je angsten hebt om auto te rijden of een examen af te leggen. Ik stel echter geen vragen over de oorzaken. Het probleem wordt aangepakt bij de belevingswereld, waarna je je heel veilig gaat voelen. Ik leer mensen ook hoe ze in hun kracht kunnen gaan staan.”

Brede begeleiding

Naast de succesvolle aanpak met de MatriXmethode begeleidt Annemiek van Engelen Pabo-studenten en leerkrachten bij de uitoefening van hun vak en jongeren die het moeilijk vinden om de juiste keuze in hun studie of werk te maken. “In één week komen deze jongeren er achter waar ze goed in zijn en wat ze willen bereiken en welke opleiding of baan het beste bij hen past”, aldus Annemiek. “De aanpak is er op gericht om het zelfvertrouwen weer op te bouwen en deelnemers vaardigheden aan te leren die bijdragen aan het verwerven van de juiste arbeidsplek waarbij ze zich prettig voelen”.

Kennismaken?

Om met Annemiek van Engelen in contact te komen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan men mailen naar annemiek@cloupoint.nl of bellen via het nummer 06-109 235 08. Op haar website www.cloupoint.nl is meer informatie te vinden over de diverse coachingmethodes en haar kennis.

 

Uit de krant