‘Ontspanning en verzorging van lichaam en geest’

Ondernemer in Beeld 36 keer gelezen

VOORBURG - Investeren en een nieuwe zaak opzetten in het Oude Centrum. Anno 2012 moet je daar veel lef voor hebben. Juist daarom is het respect groot voor de beide zussen Bep de Vos en Rika Scheffer die op de Parkweg nummer 76 onlangs een volledig nieuw Dutch Asian Health Center hebben neergezet. Het pand, waar eerst een kledingzaak zat, heeft dan ook een ware metamorfose ondergaan.

De inrichting van het pas geopende Dutch Asian Health Center is indrukwekkend. Er hangt een oase van rust en de massagekamers zijn bijzonder warm ingericht. Door deze nieuwbouw is het Health Center één van de mooiste bedrijfspanden van het Oude Centrum geworden. De gemeente mag blij zijn dat deze ondernemers zo enorm hebben geïnvesteerd. “We geloven in het Oude Centrum”, zegt Bep de Vos. “Voordat we besloten om ons bedrijf hier te gaan opzetten hebben we grondig onderzoek gedaan. Ons gevoel gaf aan dat we hier de meeste potentie hebben om een succesvol Health Center op te zetten”.

Passie

“Het is onze passie om mensen zich te laten ontspannen”, zegt Bep de Vos. “We hebben gediplomeerde en hoog gekwalificeerde masseuses in dienst. De traditionele Thaise massage staat hierbij voorop. Dit is een passieve vorm van yoga. Door middel van rustige bewegingen, acupressuur, rekken, masseren en reflexologie worden energiebanen in het lichaam gestimuleerd. Deze vorm van massage heeft een positieve invloed op onder andere chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding”.

Effectief

“De Thaise massage verhoogt de soepelheid en flexibiliteit van het lichaam”, vervolgt Bep de Vos. “Het heeft zichzelf bewezen als effectief middel tegen vastzittende spieren, stress en vermoeidheid. Iedereen kan dan ook bij ons terecht. In deze veeleisende tijd van gehaast en hectiek kan iedereen bij ons tot rust komen”.

Hamam

Bep de Vos: “Dan moet je bijvoorbeeld denken aan Hamam. Dit is een Oosters badritueel. Het begint met een bodyscrub volgens een oude techniek en traditie. Men neemt plaats op een warme marmeren plaat in de hamamruimte. Het lichaam wordt overgoten met warm water waarna een scrub volgt met traditionele olijvenzeep uit een zeepzak en een speciale scrubhandschoen van zijde, daarna krijgt men een heerlijke massage, waardoor de poriën zich door de warmte openen, wat ideaal is voor het lichaam. Na afloop van een hamambehandeling straalt de huid en voelt zij aanmerkelijk zachter aan. Een weldaad voor lichaam en geest. Iedereen die bij ons een behandeling ondergaat, krijgt een gezond hapje en een drankje aangeboden”.

Pakket

Dutch Asian Health Center heeft naast de Thaise massage en Hamam ook gediplomeerde Thaise, Nederlandse en Surinaamse bekwame schoonheidsspecialistes in dienst, die ook ieder hun eigen unieke massagetechnieken hebben en de Nederlandse taal spreken. “Hierdoor zijn er diverse schoonheidsbehandelingen mogelijk. Dit zijn bijvoorbeeld de gezichtsbehandelingen Sunrepair, Aquafresh, Winterwonderland en Hamami”, vertelt Bep de Vos. “Ook met dit hele pakket zijn we in de gehele regio onderscheidend. In ons Center is daarom ook pedicure mogelijk. We willen hebben iedere dag een Nederlands sprekende gastvrouw. De uitstraling is van hoog niveau en onze prijzen zijn laagdrempelig.’’

Op de website www. dutchasianhealthcenter.nl is meer informatie te vinden over de achtergronden van de nieuwste aanwinst in de gemeente. Het Health Center is zeven dagen per week geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Iedereen kan zonder afspraak langskomen, maar het is aan te raden om van te voren te reserveren.

Plannen

De ondernemersplannen van Bep de Vos gaan overigens nog een stap verder, want zij heeft inmiddels ook het pand aan de Parkweg 46 gehuurd. In het voormalige pand van Hartelust tabak komt aan het begin van het nieuwe jaar een modern afslankcentrum. “Dit is ook weer een nieuwe uitdaging”, zegt ze. “De verbouwingen zijn inmiddels in volle gang. We zijn een echte ondernemende familie. Het geeft veel voldoening om op deze wijze in het leven te staan en een bijdrage te leveren aan gezondheid en ontspanning”.

 

Uit de krant