‘Sport, zorg en welness komen bij elkaar ’

Ondernemer in Beeld 419 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - De afgelopen tien jaar heeft Marije Dolman zich met FIT&Well onderscheiden door intensief bezig te zijn met de gezondheid en het welzijn van mensen. Zo werden de leden de afgelopen jaren begeleid bij het verantwoord bewegen en is er veel aandacht geschonken aan het sociale aspect.

Door Bart Bakker

,,Ook dit laatste is bijzonder belangrijk,’’ reageert de Leidschendamse die opgroeide in het Raadhuiskwartier. ,,Mensen vinden elkaar hier en bouwen zodoende spelenderwijs/ ‘sportenderwijs’ een sociaal netwerk op. De grootste groep die bij ons komt, is tussen de 45 en de 70 jaar oud. Het oudste lid wat we hebben, wordt in december 90 jaar. Zoiets is toch geweldig?’’

“Ik heb het bedrijf nu tien jaar”, vervolgt Marije Dolman. “We zijn begonnen op de Bachlaan onder de naam Slender You Leidschendam, waar we zeven- en een half jaar hebben gezeten. Vervolgens kwam in januari 2010 de verhuizing naar de huidige locatie. De bewoners van het Neherpark werden toen lid en bijna alle klanten zijn met ons meegegaan. Sterker nog, veel leden komen al tien jaar bij FIT&Well. Dat tekent de speciale band die we met veel mensen opbouwen”.

Open Dag

Marije laat iedereen van het feestje van het tienjarig bestaan meevieren. “Ons jubileum is gekoppeld aan de Open Dag, die op zaterdag 12 oktober plaatsvindt”, aldus de onderneemster. “De Open Dag staat in het teken van Wereld Reuma Dag. We hopen dan ook dat de bezoekers aan onze Open Dag een donatie willen doen. Ook houden we een loterij voor het reumafonds. Tevens hebben we verschillende jubileumacties, die op onze website www.fitenwell.nl staan en voor iedere bezoeker een leuke attentie. Het doel hiervan is om nieuwe leden te werven”.

Schema

De leden van FIT&Well werken onder leiding van deskundige begeleiders een vast schema af. Dit bestaat uit Slender You, Fit and Motorised Excersize, Cardio- Galileo- en/of Vacu Step trainingen. “Slender You is een bewegingsconcept dat zes verschillende bewegingsbanken bevat. Elke bank brengt andere spiergroepen in beweging”, aldus Marije Dolman. “Slender You is uiterst geschikt voor mensen met reuma, artrose, rugklachten, hernia, bekkeninstabiliteit en zorgt voor een figuurcorrectie. We controleren altijd of iemand in de juiste houding op een toestel ligt. en zetten het toestel aan of uit. FIT&Well beschikt over een aantal cardio-toestellen die goed zijn om het uithoudingsvermogen te trainen”, aldus Marije. “Bij Galileo-training heeft men de mogelijkheid om op eenvoudige wijze een veilige training of therapie uit te voeren. In minder dan tien minuten heeft men een volwaardige en effectieve training volbracht”.

“Bij Vacu Step is het mogelijk om in een periode van vier weken bij twintig sessies in het gebied van de billen, buik en benen meer dan één confectiemaat te verliezen. Een eenvoudig en goed afgestemd voedingsadvies ondersteunen dit proces en stellen je in staat om je doel te bereiken. Bij Fit and Motorised Excersize krijgt men van een instructeur speciale begeleidingslessen”.

Zwembad

FIT&Well beschikt in het Neherpark over een zwembad en twee sauna’s. Iedere dag is het dus mogelijk om in het verwarmde zwembad een aantal baantjes te trekken. In het zwembad worden verschillende activiteiten als Aqua-fit en Aqua-yoga gehouden. Tevens zijn er bij FIT&Well nog drie behandelkamers voor schoonheidsspecialist, pedicure en fysiotherapie en diverse massagemogelijkheden. “Zorg, welness en sport komen bij ons elkaar”, reageert Marije Dolman. “We denken niet alleen aan het fysieke, maar ook aan het mentale welzijn. In de huidige tijd dat iedereen het razend druk heeft, is dit een belangrijk aspect. We zijn vrij uniek in de regio. Onze doelgroep gaat niet naar een sportschool vanwege de harde muziek, spiegels en jongeren in de nieuwste outfits. Kortom, onze leden voelen zich bij ons echt op hun gemak.’’

Voor nadere informatie kan men kijken op de website www.fitenwell.nl of men kan bellen naar het telefoonnummer 070- 41 90 190. “Een vrijblijvend bezoek aan FIT&Well in het Neherpark nr 7 is uiteraard mogelijk”, besluit Marije. “Iedereen krijgt dan een rondleiding om zelf de sfeer te proeven. Op de Open Dag kan je zelfs gratis onze faciliteiten uitproberen.’’

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant