“Iedere bemiddeling is een feestje en wordt gevierd met een taart of een fles champagne”, aldus Monique Leerschool (foto: Bakker Communicatie)
“Iedere bemiddeling is een feestje en wordt gevierd met een taart of een fles champagne”, aldus Monique Leerschool (foto: Bakker Communicatie)

‘Altijd streven naar de perfecte match’

Ondernemer in Beeld 617 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Monique Leerschool heeft inmiddels 17 jaar ervaring in de branche arbeidsbemiddeling. De Leidschendamse werkte jarenlang bij uitzendorganisatie Tempo-Team en zette begin 2010 de stap naar het ondernemerschap. Momenteel is zij in Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen actief als franchisenemer van Flexibility, dat is opgericht in 2006 en uitgroeide tot een landelijke organisatie met ruim honderd franchisenemers. Zie hiervoor de website www.flexibility.nl

door Bart Bakker

Flexibility is gespecialiseerd in de bemiddeling van kandidaten vanaf MBO+ niveau naar tijdelijke en vaste banen middels uitzenden, werving en selectie en payrolling. In administratieve processen wordt Monique ondersteund door het servicekantoor in Breda. Op deze manier kan zij haar tijd en energie volledig besteden aan het bemiddelen van goede kandidaten op passende vacatures.

,,We zijn de eerste, grootste en snelst groeiende franchiseorganisatie die optimaal gebruikt maakt van virtuele mogelijkheden binnen de arbeidsbemiddeling,’’ vertelt Monique. Wie tegenwoordig een baan zoekt, doet dat op internet. Flexibility heeft dan ook geen traditionele kantoren”. Monique is dan ook actief op de diverse vacaturebanken, Linkedin, Facebook en Twitter. Afspraken met sollicitanten maakt zij buitenshuis, ook na werktijd. Arbeidsbemiddeling speelt zich namelijk niet alleen af tijdens kantoortijden.

,,Mijn missie is het succesvol bij elkaar brengen van mensen en werk, oftewel streven naar de perfecte match. Iedere bemiddeling is een feestje en wordt dan ook altijd gevierd met een taart of een fles champagne”, aldus de Leidschendamse.

Werkwijze

De onderneemster heeft bij vele opdrachtgevers een goede naam opgebouwd. Haar werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijke en enthousiaste aanpak, uitgebreide profielschetsen, gedegen referentie-checks en een enorme gedrevenheid en passie. “Ik ben oprecht geïnteresseerd in ‘de mens achter het CV’ en dat wordt gewaardeerd, zowel door kandidaten als opdrachtgevers”, aldus Monique, die naar een langdurige relatie streeft en houdt van eerlijk zaken doen waarbij ze zich kwetsbaar durft op te stellen. “Bij twijfel stel ik een kandidaat niet voor aan een opdrachtgever en tegen functieprofielen waar ik totaal geen affiniteit mee heeft durf ik ‘Nee’ te zeggen”, bekent ze.

Tendens

Monique signaleert de tendens dat opdrachtgevers kandidaten vanaf 40 jaar reeds als ‘oud’ bestempelen. Dit stemt overeen met recent onderzoek waaruit blijkt dat Nederlanders denken dat hun kansen op de arbeidsmarkt al na hun 42ste afnemen. Er is wel verschil tussen hoger- en lager opgeleiden. Mensen met een lagere opleiding verwachten dat zij vanaf 41 jaar minder kans hebben om na ontslag weer aan het werk te komen. Hoger opgeleiden zijn optimistischer en noemen gemiddeld een leeftijd van 45,5 jaar.

Motivatie

Deze opmerkelijke tendens is voor Monique een extra motivatie om zich voor dit profiel werkzoekende in te spannen. “Ik ben nota bene zelf 41 jaar en zou het oneerlijk vinden als men mij reeds als ‘oud’ zou bestempelen en zou onderwerpen aan de hardnekkige vooroordelen die er leven. Bijvoorbeeld dat je vanaf je veertigste moeilijk om zou kunnen gaan met veranderingen, minder gemotiveerd zou zijn of bijvoorbeeld vaker ziek zou zijn. Het tegendeel blijkt vaak waar te zijn. Dat geldt overigens ook voor de vijftig- en zestigplusser. Er wordt onderschat wat zij nog voor de arbeidsmarkt kunnen betekenen. Hun kennis en expertise kunnen juist van grote waarde zijn voor een opdrachtgever. Met andere woorden: men moet ‘oudere’ werknemers weer op hun juiste waarde gaan beoordelen”.

Gunning

“Om succesvol te zijn als ondernemer in de branche arbeidsbemiddeling is gunning een belangrijke factor,’’ besluit Monique. “Maar met gunning alleen kom je er natuurlijk niet. Je moet uiteraard ook borg staan voor kwaliteit, loyaliteit en betrouwbaarheid. Laten zien wat je waard bent. Ook is het belangrijk te allen tijde positief te blijven en te geloven in je eigen kracht. Dat advies zou ik ook graag mee willen geven aan de werkzoekenden in Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen”.

Werkgevers en werkzoekenden kunnen met Monique Leerschool in contact komen via de telefoonnummers 070- 2601443 en 06- 5083 77 39 of het e-mailadres monique.leerschool@flexibility.nl

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant