“Ik wil mijn cliënten graag ‘Hands On’ blijven behandelen”, aldus Marian Turkesteen. (foto: Bakker Communicatie)
“Ik wil mijn cliënten graag ‘Hands On’ blijven behandelen”, aldus Marian Turkesteen. (foto: Bakker Communicatie)

‘Even onthaasten en een moment voor jezelf’

Ondernemer in Beeld 143 keer gelezen

VOORBURG - Marian Turkesteen is sinds 1987 fysiotherapeut en ingeschreven in het CKR, het centraal kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). De Voorburgse is een opmerkelijke weg ingeslagen, want ze besloot om de officiële fysiotherapie gedeeltelijk vaarwel te zeggen. Per 1 november 2012 is ze aan de Laan van Nieuw Oosteinde 247 een praktijk onder de naam Hands On begonnen, waarin ze cliënten kan benaderen en behandelen zoals zij dat graag wil.

Door Bart Bakker

Een bijzondere stap die een nadere toelichting vraagt, want het gebeurt zelden dat een vakvrouw met zoveel ervaring zo’n besluit neemt. “In de afgelopen jaren heb ik altijd als fysiotherapeut gewerkt”, vertelt Marian Turkesteen. “Gedurende 22 jaar heb ik mijn eigen fysiotherapiepraktijk gehad op dezelfde locatie als waar nu Hands On gevestigd is. Vanaf 2010 heb ik gedurende drie jaar als fysiotherapeut op andere locaties gewerkt. Geruime tijd voordat ik met de opleiding fysiotherapie begon, masseerde ik al graag. Ik merkte dat men baat had bij mijn massages, zowel op het lichamelijke als op het geestelijke vlak. De stap naar de opleiding fysiotherapie was hier dan ook een logisch gevolg van. Na deze hbo-opleiding specialiseerde ik me in kaakfysiotherapie.’’

Ontwikkeling

“Het beroep fysiotherapie heeft in de loop der jaren een bepaalde ontwikkeling doorgemaakt”, stelt Marian. “De huidige manier van werken is heel anders dan die van vroeger. Zo heeft er bijvoorbeeld een verschuiving plaatsgevonden van “Hands On” werken naar meer “Hands Off” behandelen. Hierin kon ik me steeds minder vinden”.

Beleid

“Tevens werd ik als fysiotherapeut steeds meer geconfronteerd met de consequenties van zowel het beleid van de zorgverzekeraars als dat van de overheid”, vervolgt Marian Turkesteen. “Ik voelde me als fysiotherapeut steeds meer beperkt in mijn gewenste manier van werken. Ik wilde mijn cliënten graag “Hands On” blijven behandelen. In mijn nieuwe praktijk kan ik dit realiseren.”

Sfeer

Een bezoek aan haar praktijk, die een huiselijke, warme sfeer uitademt, maakt duidelijk dat Marian mag worden beschouwd als een echte familie-masseuse waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt. Marian vult bijvoorbeeld een behoefte in voor dertigers, veertigers en vijftigers die een hoog stressgehalte hebben. In veel gevallen hebben zij een zware baan en is er een druk gezinsleven. Zo wordt er bijvoorbeeld op de zaterdag naar drie sportvelden gereden. Even onthaasten of een aantal momenten voor jezelf kunnen nemen, gebeurt steeds minder. Juist zij moeten contact opnemen met Marian, die ieder bezoek overigens start met een intakegesprek om van beide kanten aan te kunnen geven wat de verwachtingen zijn.

Pakket

“We bekijken ook of er al dan niet een contra-indicatie aanwezig is voor massage”, aldus Marian Turkesteen. “Vervolgens bepalen we samen wat de optimale massagevorm op dat moment is en welke olie ik zal gebruiken. Dit hele pakket zorgt ervoor dat de mensen die mijn praktijk bezoeken zich even helemaal kunnen ontspannen. Kortom, het is even helemaal onthaasten en een moment voor jezelf pakken. Het geeft mij veel voldoening als men na de juiste massage de praktijk verlaat. Aangezien ik fysiotherapeut ben, kan men mij natuurlijk ook raadplegen voor vragen op het gebied van bewegen. Tevens kunnen mensen met spier- en gewrichtsklachten bij mij terecht voor een therapeutische, pijnverlichtende massage”.

Kinderen

De Voorburgse volgde cursussen in voetreflexzonetherapie, shiatsu, bindweefselmassage, Shantala-massage bij baby’s en intuïtieve massage. Daarnaast heeft ze jarenlang zelf cursussen in masseren gegeven zoals babymassage en ontspanningsmassage. “Doordat ik in het verleden vaak kinderen heb behandeld, weet ik uit ervaring dat zij veel baat kunnen hebben bij massage. Kinderen zijn bij mij dan ook van harte welkom”.

Informatie

Via het telefoonnummer 070 – 3863830, het e-mailadres handsonpraktijk@gmail.com of de website www.handsonpraktijk.nl is nadere informatie te verkrijgen over de vakkennis en ervaring van Marian Turkesteen. Bij Hands On zijn overigens ook tegoedbonnen te koop voor elk gewenst bedrag. Met zo’n cadeaubon kan men iemand anders dus ook verrassen met een aangename massage. Tevens zijn er kortingsmogelijkheden bij meerdere behandelingen. “Ik wil de massage namelijk voor iedereen laagdrempelig maken”, besluit Marian Turkesteen.

 

 

Uit de krant