‘Iedereen verdient hoge kwaliteit van leven’

Ondernemer in Beeld 107 keer gelezen

VOORBURG - Kimberley de Jong kwam vier jaar geleden stage lopen bij Beauty Instituut Damsigt aan het Oosteinde nummer 365. Ze is vervolgens nooit meer weggegaan. Onlangs is de 25-jarige Kimberley als eerste lichting huidtherapeuten afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool in Den Haag.

Door Bart Bakker

“Ik wil vooral meer bekendheid aan ons vak geven,’’ zegt ze. “Er is hier sprake van een HBO-studie waar je veel medische kennis voor moet opdoen. Mijn wens is dat huisartsen open staan om patiënten naar ons door te sturen. Patiënten met bijvoorbeeld oedeem na behandeling van borstkanker lopen soms langdurig met dit probleem, omdat (huis-) artsen niet altijd op de hoogte zijn van de behandelingsmogelijkheden bij een huidtherapeut. In de huiselijke sfeer van Beauty Instituut Damsigt richt mijn praktijk zich specifiek op de behandeling van oedeem- en littekenproblematiek. We zijn overigens in de avonduren geopend.”

Kimberley de Jong is ook als vrijwilligster betrokken is bij de stichting Heppie, die vakanties organiseert voor kinderen die om uiteenlopende redenen wat extra aandacht nodig hebben. Het welzijn van kinderen heeft Kimberley ook geïnspireerd tijdens haar afstudeeronderzoek van haar opleiding huidtherapie. Ze heeft onderzoek gedaan naar de behoefte van tieners met primair lymfoedeem aan voorlichting en voorlichtingsmateriaal. “Er bleek voor hen nauwelijks voorlichting te zijn”, aldus Kimberley. “Ik heb me daarom bewust op hen gericht. Er bleek behoefte te zijn aan een website voor jongenen met primair lymfoedeem, waar zij informatie kunnen vinden, maar ook contact met lotgenootjes van hun leeftijd kunnen maken. Ik hoop in de toekomst de resultaten van het onderzoek uit te werken zodat er ook echt zo’n website komt.”

Vochtophoping

“Lymfoedeem betekent letterlijk: vochtophoping”, legt Kimberley uit. “ Door een stoornis in het lymfstelsel of ontbreken van lymfknopen is de afvoer van weefselvocht te gering en hoopt het vocht zich op in de huid en onderliggende weefsels. Ledematen zwellen hierdoor op.” Op haar website www.huidtherapiekimberleydejong.nl is hier meer informatie over te vinden.

Persoonlijk

Tijdens het interview blijkt dat Kimberley de Jong een enthousiaste huidtherapeute is, die zorgvuldig, professioneel en persoonlijk samenwerkt met patiënten. Tevens werkt in ze Beauty Instituut Damsigt ook nog als schoonheidsspecialiste. In deze hoedanigheid voert ze specialistische behandelingen uit als acné-, microdermabrasie- en ontharingsbehandelingen. Dit gebeurt onder andere door middel van elektrisch ontharen en flitslicht.

Trots

“We zijn bijzonder trots op haar,’’ reageert Henny Velthuijsen, eigenaar van Beauty Instituut Damsigt. “Het is knap dat zij deze zware opleiding als eerste lichting op de Haagse Hogeschool heeft voltooid. Kimberley heeft zich in de loop der jaren bij ons op indrukwekkende wijze doorontwikkeld”.

“Ik heb veel van Henny Velthuijsen geleerd,’’ vult Kimberley aan. ,,Daar ben ik haar dankbaar voor. Zij zit inmiddels al veertig jaar in het vak. Haar expertise en ervaring is dan ook veelomvattend”.

Verbeteren

“Ik wil er alles aan doen om van mensen met bepaalde klachten hun dagelijks leven te verbeteren of om een bewegingsbeperking, pijn en oedeemvorming op te heffen,’’ zegt Kimberley. “Iedereen verdient een hoge kwaliteit van leven. Het is immers een samenwerking tussen patiënt en huidtherapeut die kan leiden tot het beste resultaat. Het behandeltraject van lymfoedeem bestaat uit lymfedrainage (massagetechniek), eventueel ondersteunt door het gebruik van lymftape, en zwachtelen. Ook worden er therapeutisch elastische kousen voor benen of armen aangemeten waarna de frequentie van de lymfedrainage afgebouwd wordt.’’

Afspraak

Voor een afspraak of meer informatie kan men vrijblijvend contact opnemen met Kimberley de Jong. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@huidtherapiekimberleydejong.nl of te bellen naar 06-22432277. Bij een intakegesprek wordt voor iedereen de tijd genomen. Er wordt extra aandacht besteed aan voorlichting en samen met de patiënt wordt besloten welk behandeltraject het beste doorlopen kan worden. “Oedeem- en littekentherapie worden door diverse zorgverzekeraars in zijn geheel of gedeeltelijk vergoed”, besluit Kimberley. “Ik adviseer iedereen om dit bij de zorgverzekeraar goed uit te zoeken.’’ Voor behandelingen zoals microdermabrasie, acne-behandelingen en IPL-ontharen kan men een kijkje nemen op www.damsigt.nl of een afspraak maken via telefoonnummer: 070-3865526.

 

 

Uit de krant