Marianne Mourik met haar zakenpartner Jose Manuel Rubio Sanches (links) en de directie van het wijnhuis Tinto Figuero. (foto: Bakker Communicatie)
Marianne Mourik met haar zakenpartner Jose Manuel Rubio Sanches (links) en de directie van het wijnhuis Tinto Figuero. (foto: Bakker Communicatie)

Marianne Mourik: Neem goed glas wijn

Ondernemer in Beeld 117 keer gelezen

VOORBURG - Met de kerstdagen wordt traditiegetrouw bij talrijke gerechten in huiselijke sfeer en de restaurants een goed glas wijn gedronken. De interesse voor wijnen is dan ook nog steeds groot. Dit geldt ook voor Marianne Mourik, die in Voorburg gratis wijnproeverijen organiseert.

Door Bart Bakker

Marianne geniet zichtbaar als particiulieren en ondernemers deelnemen aan zo’n wijnproeverij. “Het is mooi als je deze mensen de verschillende wijnen ziet proeven,’’ zegt de onderneemster. “Op deze manier gaat er een wereld voor hen open. Aangezien mijn bedrijf gespecialiseerd is in wijnen van onder andere de Spaanse wijnhuizen Tinto Figuero en Javier Sanz, laten we hen hiervan de verschillende wijnen proeven. Ik vind het belangrijk om op deze wijze iets voor de gemeenschap terug te doen.’’

Kennis

“We doen dit voor particulieren, restauranthouders en ondernemers die van plan zijn om hun wijnkennis uit te breiden,’’ vervolgt Marianne. “Tinto Figuero is afkomstig uit de Spaanse regio Ribera del Duero. De familie van het wijnhuis komt uit het plaatsje La Horra, vlakbij de stad Burgos, zo’n 250 kilometer boven Madrid. Sinds drie jaar leveren we de wijnen vanuit deze streek naar Leidschendam- Voorburg en Leidschenveen. Dezelfde warmte van deze Spaanse familie en hun wijnen wil ik graag overbrengen. Deze emotie is geweldig om te ervaren, want het is geen massaproductie. Het zijn eerlijke wijnen die met veel aandacht zijn gemaakt.’’

Kans

Marianne en haar Spaanse zakenpartner Jose Manuel Rubio Sanches geven bewust de kleinere wijnboeren de kans om hun producten te leveren. “Ik maak het mezelf als ondernemer hiermee wel eens moeilijk,’’ zegt ze. “Want de wijnen van deze kleinere wijnhuizen hebben geen grote naamsbekendheid. Ook niet in de Randstad. Ik handel vanuit een ideologie omdat deze mensen een kans verdienen. In het ondernemen is vertrouwen de basis voor een goede samenwerking. Zo voel ik dat. De families waarderen dit enorm. Er is tenslotte meer in het leven dan alleen hard zaken doen en alles voor uitgeknepen prijzen te verhandelen. Ik hecht er waarde aan dat je een bepaald gevoel in je bedrijf legt. Het leven bestaat niet alleen geld verdienen. Ze vergeten bijvoorbeeld om met elkaar in een rustige ambiance een goed glas wijn te drinken. De kerstdagen lenen zich hier dan ook uitstekend voor.’’

Hobby

De vestiging van La Cumbre aan de Noordenburglaan wordt gerund door Gerard Bakker, een gepensioneerde wijnhandelaar, die jarenlang werkzaam was bij het toenmalige Impodra aan de Voorburgse Koningin Julianalaan. Het voormalige bestuurslid van het toenmalige sv Voorburg is vinoloog en biedt bij de gratis wijnproeverijen graag de helpende hand. “Een aantal van de wijnen, die door mijn bedrijf La Cumbre worden geschonken, heeft een fruitige, kruidige en volle afdronk”, aldus Marianne Mourik. “We hebben tevens witte wijnen van het wijnhuis Javier Sanz, die zich kenmerken door een frisse fruitige smaak. Dat maakt niet alleen ons assortiment bijzonder, maar ook de wijnproeverij. We hebben rode wijnen die zijn gemaakt van de Tempranillo druif, die voor een mooie zachte nasmaak zorgt. De druiven Verdejo en Sauvignon Blanc vormen de basis voor de witte wijnen in ons assortiment”.

Levensmotto

Marianne heeft een bijzonder levensmotto. “Het leven is tekort om slechte wijnen te drinken,’’ aldus de zakenvrouw. “Smaken verschillen uiteraard. Juist daarom is het mogelijk om zelf een pakket op maat samen te stellen uit ons assortiment, dat overigens niet zo groot is. Maar de charme hiervan is dat de kwaliteit aanwezig is en dat we de kleinere wijnboeren een hart onder de riem steken. Ik ben weliswaar altijd op zoek naar nieuwe wijnen, maar die moeten wel in onze ondernemersvisie passen. Dit betekent dat we sowieso geen zaken doen met de grotere Spaanse wijnhuizen.’’ Voor nadere informatie is Marianne Mourik bereikbaar via haar mobiele telefoonnummer 06- 53 714 883.

Geïnteresseerd in een gratis wijnproeverij?

Wijnliefhebbers die graag hun kennis willen vergroten, kunnen via wijndomein La Cumbre deelnemen aan gratis wijnproeverijen, die begin 2013 in de gemeente Leidschendam- Voorburg worden gehouden. Als u interesse heeft in deelname aan zo’n wijnproeverij kunt u een e-mail sturen naar info@wijndomeinlacumbre.nl

"U krijgt dan van ons bericht over de eerstkomende wijnproeverij die overigens alleen plaatsvindt bij voldoende animo. Ook daarvan houden we u uiteraard op de hoogte", besluit Marianne Mourik.

Uit de krant