Onderschrift: “Mijn ambitie is om verder te groeien”, zegt Lennart Jansen (foto: PR)
Onderschrift: “Mijn ambitie is om verder te groeien”, zegt Lennart Jansen (foto: PR)

Passie voor Alfa Romeo’s

Ondernemer in Beeld 1.518 keer gelezen

Voorburg - Vorig jaar gingen er in het MKB meer dan 2.000 bedrijven failliet. Dit kwam onder andere doordat er aan 1,1 miljard euro aan facturen niet kon worden geïnd. Duizenden werknemers kwamen hierdoor op straat te staan. Je kunt dan twee dingen doen, namelijk thuis op de bank gaan zitten of met hulp van het UVW een eigen bedrijf beginnen. De Voorburger Lennart Jansen (Len voor vrienden) koos voor het laatste. Hij had het lef om voor zichzelf te beginnen. In juli vorig jaar startte hij zijn eigen autobedrijf Len Jansen in Voorburg . Ondanks de crisis heeft de Voorburger het razend druk.

door Bart Bakker

“Ik had meer dan 15 jaar met veel plezier bij Alfa Romeo dealer Maasland gewerkt als Technisch specialist (TEC) en Werkplaatschef”, vertelt Lennart Jansen. “Het idee om zelfstandig te starten speelden al langer, maar door het trieste faillissement in mei 2012 besloot ik om de knoop door te hakken en mijn plannen door te zetten”.

Doordat het faillissement van Maasland toch redelijk onverwachts kwam was Lennart er financieel gezien nog niet klaar voor om een eigen bedrijf te beginnen. Maar met hulp van het het UWV en de mogelijkheid om het eerste jaar te kunnen starten met behoud van een uitkering greep hij de kans aan om de stap te nemen.

“Toen Guy van der Kloet van classic car home/stoffeerderij Competizione van mijn situatie hoorde, zag hij mogelijkheden en bood me aan om een deel van zijn bedrijf te huren om zo gemakkelijker kunnen starten. Als autoliefhebber kom je bij Competizone wel aan je trekken en door de prettige samenwerking voelde ik me daar al snel op mijn plek”, aldus Lennart.

Pand

Het pand aan de Prinses Irenelaan 79 in Voorburg, direct naast het voormalig CBS gebouw, is op nog geen vijf minuten afstand van het voormalige Maasland pand en op loopafstand van station ’t Loo. Tevens is er de beschikking over een gratis leenauto of leenfiets. “Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit onderhoud ,reparatie,APK, Airco service,schadeherstel en race preparatie voor alle merken”, zegt Lennart. “Door mijn achtergrond ben ik gespecialiseerd in Italiaanse auto’s en Alfa Romeo’s in het bijzonder, maar klanten met auto’s van andere merken weten mij inmiddels ook te vinden. Als je goed bent met Alfa Romeo’s kan je naar mijn mening aan alle merken werken”.

Ondernemerschap

Het eerste jaar van het ondernemerschap is Lennart prima bevallen. “Doordat ik als werkplaatschef het gezicht was van de werkplaats hebben veel oud Maasland klanten me weer gevonden en het aantal nieuwe klanten neemt snel toe”.

Maar hoe was de omschakeling dan van werknemer naar ondernemer? “De vrijheid waar men het altijd over heeft, heb ik nog niet zo kunnen ervaren zegt Lennart. “Lange dagen en als je thuis bent nog door met de administratie en offertes maken. Maar aan de andere kant geef dit ook veel voldoening. De omschakeling van werkplaatschef naar eigen baas ging soepel. Als techneut ben ik het liefst heel de dag met auto’s bezig, maar daar komt nu wel wat meer bij kijken”.

Ambitie

“Mijn ambitie is om verder te groeien in Voorburg”, zegt Lennart, die regelmatig de helpende hand krijgt van zijn vader Chiel Jansen. De voormalig voetbaltrainer van onder andere Westlandia, Blauw Zwart en Wilhelmus helpt in de onderdelen voorziening en adviseert zijn zoon op het managementvlak. “De combinatie van een moderne werkplaats met up-to-date diagnose apparatuur en de nodige ervaring en liefhebberij zorgen ervoor dat een auto bij mij in goede handen is”, aldus Lennart. “.

Lennart Jansen is te volgen op zijn facebookpagina www.facebook.com/AutomobielbedrijfLenJansen. Hij is te bereiken via het e-mailadres info@lenjansen.nl en het mobiele nummer 06- 40 65 57 09. Voor meer info zie: www.lenjansen.nl

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant