Hospice Het Vliethuys maakt nieuwe start

Ondernemer in Beeld 221 keer gelezen

Voorburg - Hospice Het Vliethuys heeft een nieuwe locatie aan de Voorburgse Fonteynenburghlaan. Het gaat om een nieuwbouwproject in de voormalige polikliniek van het Diaconessenhuis van in totaal dertienhonderd vierkante meter, waarin negen kamers voor de bewoners zijn ondergebracht en modern zijn ingericht. Joke Campo, die voor al haar inspanningen in het verleden een lintje ontving, heeft zich de afgelopen jaren samen met haar collega's enorm ingespannen om de nieuwbouw voor elkaar te krijgen.

Het Vliethuys biedt zorg en ondersteuning aan mensen die ziek zijn en niet lang meer te leven hebben en niet meer in staat zijn om in hun eigen huis te wonen. Hun levensverwachting is minder dan drie maanden.

Behoeften

"De wensen en behoeften van hen staan centraal,'' legt Joke Campo uit. "Tevens bieden we ondersteuning aan familie, vrienden en bekenden. Het Hospice biedt de bewoners een thuis, een plek waar men een gevoel van warmte, veiligheid en betrokkenheid ervaart. De huisartsen uit Rijswijk en Leidschendam-Voorburg ondersteunen dit initiatief van harte. Iedereen is overigens welkom. Geloofsovertuiging speelt bij ons geen enkele rol".

Vrijwilligers

Wie regelmatig het Hospice bezoekt, raakt onder de indruk van het vele werk dat het operationele team, bestaande uit de coördinatoren, verpleegkundigen van Florence en de tientallen vrijwilligers, doen. Al ruim twaalf jaar werkt Joke samen met haar collega Madeleine van Ommen. Zij heeft ook meegewerkt aan de start van het Hospice en nu weer vol enthousiasme aan de nieuwbouw. Haar collega-coördinatoren Louise de Groot, Rianne Boerefijn en Rob Hazejager staan garant voor het goed functioneren van het huidige hospice.

Deze week staat het Hospice aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk. De komende weken vinden in het kader van de opening tal van activiteiten plaats. Hospice Het Vliethuys houdt op zaterdag 15 juni van 11.00 uur tot 15.00 uur aan de Fonteynenburghlaan 5B een open dag. "We willen iedereen onze nieuwbouw laten zien", zegt Joke Campo. "Er worden dan ook rondleidingen gegeven en er zijn allerlei passende festiviteiten. We hopen uiteraard op een grote opkomst, want we zijn heel gelukkig met de negen nieuwe kamers voor de bewoners en alle daarbij behorende faciliteiten".

Programma

Het programma luidt als volgt. Van 12.00 tot 12.30 uur en tussen 13.00 uur en 13.30 uur is er een optreden van De Vlietgrieten. Van 12.30 tot 13.00 uur en 13.45 tot 14.15 uur is er een optreden van zanger/gitarist Hugo van Haastert. Voorafgaande aan de Open Dag zijn op woensdag- en donderdagavond de vrijwilligers, verpleegkundigen, huisartsen, apothekers en andere relaties uitgenodigd om de nieuwbouw te bezoeken.

Bazar

Op zaterdag 29 juni wordt bij het hospice Het Vliethuys een groots opgezette bazar gehouden. De opbrengst van de verkoop van alle spullen komt ten goede aan de Tweede Huiskamer in de nieuwbouw. De aanvang is 10.00 uur en het einde van de bazar is omstreeks 15.00 uur. Iedereen die aan de bazar mee wil doen, of hiervoor (alleen mooie bruikbare) spullen beschikbaar wil stellen, is van harte welkom. Inleveren van deze spullen vindt plaats op vrijdag 28 juni in het ‘oude’ Hospice aan de Fonteynenburghlaan 7,van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Tweede Huiskamer

"Er is nog een flink bedrag nodig om een 'Tweede Huiskamer' in de nieuwbouw te creëren", zegt Joke Campo. "Deze ruimte is met name bedoeld voor families om de gelegenheid te hebben om het verlies van hun dierbaren te verwerken. We hopen dat iedereen een donatie wil doen. Onze bankrekening hiervoor is 12.76 49.077 ten name van het Vliethuys". Nadere informatie over het Vliethuys op de vernieuwde website www.hetvliethuys.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant