Lia Waljaard heeft een groot assortiment in haar winkel  (foto: Bakker Communicatie).
Lia Waljaard heeft een groot assortiment in haar winkel (foto: Bakker Communicatie).

De passie van ’Lizette’

Ondernemer in Beeld 250 keer gelezen

Voorburg - Lizette, Wol, Handwerken en Hobby-artikelen is al zestien jaar een kleine winkel aan de Loolaan nummer 28 in Voorburg. Onderneemster Lia Waljaard heeft van een hobby haar vak gemaakt en is nog altijd in staat om in een grote behoefte te voorzien. Lia begon de winkel met wol en handwerken artikelen. Daarna heeft ze het assortiment met fournituren, ritsen en knopen uitgebreid.

Door Bart Bakker

“Er bleek hier veel animo voor te zijn,’’ aldus Lia. “Toetenel en Singer waren verdwenen en meneer Heijnen gaat binnenkort stoppen. Tevens is een aantal winkels uit de Herenstraat weg. Kortom, veel mensen uit Leidschendam- Voorburg weten de weg naar mijn winkel te vinden. De laatste jaren merk ik overigens ook dat de klanten van buiten de gemeente kome. We hebben dan ook een regionale functie opgebouwd”.

Droom

“Vanaf mijn dertiende heb ik in een wol en handwerkwinkel gewerkt”, vertelt Lia. “Toen had ik al bedacht dat ik ooit zoiets voor mezelf wilde beginnen. Mijn oude baas, dhr. Mc Callum heeft jaren later de winkel geopend door een lintje door te knippen. Mevr. McCallum is nog steeds vaste klant. Een droom is dus uitgekomen”.

Meerwaarde

Het ruime assortiment van Lizette Wol- Handwerken en Hobbyartikelen is de meerwaarde die Lia voor haar klanten heeft. “Ik had vanochtend een mevrouw in de winkel die borduurnaalden zocht”, vertelt Lia Waljaard. “Dat is weliswaar een artikeltje van 20 eurocent, maar je kunt deze naalden dus nergens anders krijgen. Of ik affiniteit met breien en borduren heb? Jazeker, vanaf mijn jeugd ben ik hiermee actief”.

Mannen

Voor het handwerken komen bij Lia vooral ouderen in de winkel, maar voor de hobbyartikelen kopen ook jongeren diverse spullen bij haar. Dit zijn overigens niet alleen vrouwen, maar ook een aantal mannen zijn vaste klant bij Lizette Wol- Handwerken en Hobbyartikelen. “Ik heb een aantal mannen die veel borduren”, zegt Lia. “Daarbij is het pixelen een hobby die veel door mannen wordt gedaan. Dat is een beetje mozaiek achtige trend. Het zijn kleine steentjes die je op een plaatje steentje voor steentje neerlegt. Een plaatje heeft tweeduizend steentjes”.

Workshops

Door een verbouwing was Lia Waljaard weliswaar even gestopt met het geven van workshops, maar dit gaat de Voorburgse vanaf heden weer oppakken. “De workshops vinden in de winkel aan een lange tafel plaats”, aldus Lia. “Er wordt door jong en oud aan deelgenomen. Dit kan overdag. Maar als er bijvoorbeeld tasjes worden gemaakt, dan vraagt dit veel materiaal. Dan verplaats ik de workshop naar de avonduren”.

Rondje

Een rondje door de winkel neemt je helemaal mee in de wereld van wol en tal van hobbyachtige zaken. Je ziet aparte soorten wol die met het seizoen te maken hebben. Ook de breinaalden zijn uiteraard aanwezig. Tevens zijn er artikelen die voor interieurdecoraties worden gebruikt. Ook de speciale afwerkingen voor sjaals vallen op. Opvallend zijn ook de vele borduurgaren, bestaande uit 460 kleuren en diverse borduurstoffen.

3D kaarten

“We verkopen daarnaast alle gangbare 3D vellen, papier, stickers, embossingmallen en verder alles voor het maken van ansichtkaarten”, vertelt Lia tot slot. “Tevens hebben we dus breigarens van Scheepjes en Katia, borduurstoffen, kaaslinnen, aida en jobelan, DMC wol en zijde. Daarnaast zijn alle pixelhobby-materialen op voorraad”.

Een bezoekje aan de winkel is de moeite waard. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en de winkel is goed toegankelijk. Via de website lizette-handwerken.nl krijgt men ook een kijkje in de keuken van Lia, die voor iedere klant ruim de tijd neemt. De winkel is, behalve woensdag, van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant