Van Heugten Tours

Ondernemer in Beeld 460 keer gelezen

Den Haag - Marcel van Heugten begon zeven jaar geleden met zijn zoon Tim het touringcarbedrijf Van Heugten Tours. In de loop der jaren is een bloeiend familiebedrijf opgebouwd. Ondanks de crisis heeft de directie besloten om nu fors te investeren. Naast Van Vliet Keukens aan de Westvlietweg wordt er hard gewerkt aan een groot nieuw pand dat eind september officieel wordt geopend.

“Eén keer in je leven komt het pand van de buurman vrij,’’ reageert Marcel van Heugten (50). “Dit is een drive, hobby, plezier én ondernemen. Ik houd van m’n vak. De mensen om me heen zijn hierbij heel belangrijk voor me. Ons nieuwe pand wordt een hoogtepunt in de historie van ons bedrijf. Dit wordt de volgende stap in de hele ontwikkeling van Van Heugten Tours”.

HTM

Er schuilt een bijzonder ondernemersverhaal in Marcel. Hij begon ooit als buschauffeur bij de HTM waar hij vijftien jaar werkte. “Toen kwam er een moment in m’n leven dat ik besloot om voor mezelf te kiezen. Ik wilde me graag door ontwikkelen”, vertelt Marcel van Heugten. “In de avonduren haalde ik mijn MBO en HBO Personeel en Arbeid. Na een overstap naar de ICT en het uitzendwezen, werd in 2008 Van Heugten Tours opgericht.”

Normen en waarden

“We hebben momenteel zeven bussen, die over de hele linie bezet zijn. We werken volgens oude normen en waarden”, vervolgt Marcel. “Hierbij hebben we 25 medewerkers voor ons werken. De bussen zijn
schoon en de opgeleide chauffeurs zijn klantvriendelijk en voorkomend. We hebben bussen tot negentien, vijftig en zestig personen. Hoe we prijstechnisch in de markt liggen? We zullen wellicht niet de goedkoopste zijn. Maar we hebben kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan”.

Mobiwerk

Aangezien er veel vraag kwam uit de hoek van het Haagsche Openbaar Vervoer voor het inhuren van chauffeurs, werd er twee jaar geleden besloten om een uitzendbureau voor buschauffeurs en trambestuurders op te zetten onder de naam ‘Mobiwerk’. Dit bedrijf is inmiddels twee jaar oud. Er werken 65 tot 70 medewerkers.

Drieuit

Door de drive om dagtourtjes te organiseren, ontstond er een derde bedrijf. Onlangs werd begin april Drieuit BV opgericht. “De slogan is ‘Beleven, leren, doen”, aldus Marcel van Heugten. “Onze tours worden altijd begeleid door een ‘expert op wielen’ en een ‘vakidioot’ die in de bus al begint om je mee te nemen naar het dagthema. Zo hebben we een wijnbus die wordt begeleid door een vinoloog die je in de bus al leert om te proeven en ruiken. Tevens is er een fotobus, die onder begeleiding van een fotograaf op pad gaat. De ene keer gaan we naar de havens van Antwerpen en de andere keer gaan we de natuur in. In de toekomst gaan we in ons nieuwe pand ook workshops geven. Na de workshop stappen we in de bus en gaan we alles meteen in de praktijk toepassen”.

Datingbus

Drieuit heeft ook een datingbus rijden. “Dit is een geheel nieuw medium”, aldus Marcel. “We horen veel klachten op het gebied van dating. Websites voldoen niet meer aan de behoeften. In een geheel ongedwongen sfeer laten we iedereen met elkaar kennismaken. Dit gebeurt door middel van een dagprogramma”.

Meer informatie over het bedrijf op www.vanheugtentours.nlwww.vanheugtentours.nl of bel naar 070-
415 3066.

 

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant