Personal trainer Samantha Valkenburg:

Ondernemer in Beeld 209 keer gelezen

Voorburg - Afvallen, fitter worden en gericht werken aan je fysieke en mentale gesteldheid. Veel mensen hebben vlak na de zomervakantie deze doelstellingen en piekeren zich suf hoe ze dit het beste kunnen bereiken. Eén telefoontje naar personal trainer Samantha Valkenburg schept hierover meteen duidelijkheid en mogelijkheden.

Bart Bakker

"Mensen zijn nog steeds in de veronderstelling dat zij urenlange cardiotrainingen, zoals lopen en fietsen, moeten doen om af te vallen", aldus Samantha. "Krachttraining is vele malen effectiever, omdat de naverbranding hiervan hoger is. Het zou daarom goed zijn wanneer meer mensen de voordelen van krachttraining zouden beseffen, niet alleen vanwege het feit dat het de spieropbouw bevordert en spierafbraak tegengaat, maar ook als calorieverslinder.”

Eén op één
"Mijn trainingen bestaan uit één op één individuele begeleiding", vertelt de 27-jarige Samantha Valkenburg. "Het is ook mogelijk om dit in klein groepsverband te doen. Iedere sporter heeft zijn eigen doelstelling, zoals afvallen (het verlagen van het vetpercentage), spierversterkende training of bijdragen aan het herstel van blessures."

"Daarnaast is personal training goed voor je fysieke en mentale gesteldheid". Samantha maakt, afhankelijk van de doelstelling, een op maat gemaakt programma. "Dit bestaat bijvoorbeeld uit een combinatie van cardio- en krachttrainingen", aldus de Voorburgse. "In de sportschool en de open lucht werken we krachttrainingen af voor vetverbranding. Maar het meeste ben ik buiten aan het werk. Ik rijd dan naar de locatie zoals de klant dat aangeeft. Mensen vinden het nu eenmaal heerlijk om buiten te zijn."

Resultaten
SAM Personal Training stelt met de klant haalbare doelstellingen. Indien deze behaald worden leidt dit tot een stukje motivatie. "Je doelen worden bereikt op basis van een functioneel trainingsprogramma, waarbij het leren van beweging als uitgangspunt dient", vervolgt Samantha. "Door de systematische opbouw van de trainingen worden de resultaten behaald."

"Ik geef ook adviezen met betrekking tot het creëren van een gezond leefpatroon. Voor het behalen van resultaat is beweging en rust in combinatie met aandacht voor voeding namelijk essentieel. Een evenwicht tussen deze drie aspecten verbetert je kwaliteit van leven. Kortom, beschouw dit als een levensverlengend product...."

Oefeningen
We rijden vervolgens met Samantha Valkenburg naar park Vreugd en Rust, waarna er uit haar auto diverse hulpmiddelen op het gebied van fitness komen. Met een zandzak en een zware 'medicijnbal' doet Samantha even een aantal oefeningen voor. Pittig en indrukwekkend, maar héél verfrissend en goed voor je lichaam. “Ik heb vroeger aan turnen, fitness, dansen en aan voetbal gedaan", vertelt Samantha . "Tevens werkte ik jarenlang als trainer in een fitnesscentrum.''

Bootcamps
Tevens geeft de Voorburgse sportvrouw sinds april zogenaamde Bootcamps. Dit klinkt als een heftige training, maar je hoeft niet super getraind te zijn om deel te kunnen nemen. "Tijdens de Basicsles traint iedereen op eigen niveau", legt Samantha uit.

"De combinatie van conditionele en spierversterkende oefeningen levert je gegarandeerd resultaat op zoals het verlagen van het vetpercentage, het vergroten van de vetvrije massa en het verbeteren van de algehele fitheid. Tevens is er de mogelijkheid tot Bootcamp Advanced. Het tempo ligt hoger, de intensiteit van de oefeningen neemt toe en er wordt meer 'off the road' getraind. Dit is een 'high intensity training' waarbij je volledig de uitdaging met jezelf aangaat".

Interesse?
Degenen die interesse hebben in de personal trainingen van Samantha Valkenburg kunnen haar benaderen voor een vrijblijvend intakegesprek. Ze is te bereiken via het mobiele nummer 06-53534363, of per e-mail via info@sampersonaltraining.nl. Een bezoek aan haar website www.sampersonaltraining.nl is de moeite waard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant