Alain François met zijn medewerkers Remi Storm, Sebastiaan Blijer en Jeffrey Jansens (foto: Bakker Communicatie).
Alain François met zijn medewerkers Remi Storm, Sebastiaan Blijer en Jeffrey Jansens (foto: Bakker Communicatie).

Stap in de wereld van Manhattan

Ondernemer in Beeld 134 keer gelezen

Voorburg - Op zondag 27 oktober is de officiële opening van Manhattan Kitchen-Coffee-Wine. Tijdens de receptie, van 15.00 tot 17.00 uur, kan men genieten van 'bites, drinks & live music. Op de plek waarvoor heen de Meat Point en de Forum Lounge club zaten, is horecaondernemer Alain François met veel ambitie zijn restaurant begonnen.

Een bezoek is dan ook zeer de moeite waard. Het interieur is na een grondige verbouwing omgetoverd tot sfeervol, authentiek en tijdloos. Met natuurlijke industriële en vintage materialen is het horeca-etablissement geïnspireerd op de mix die de stad New York kan bieden. Deze diversiteit van nationaliteiten is terug te vinden op de menukaart.

Kast
"Voor de echte liefhebbers hebben we Dry Aged Meat", aldus Alan François. "De glazen rijpingkast is uniek in Leidschendam- Voorburg, want dit heeft niemand. We rijpen het vlees zelf. Hierdoor krijgt het mooie vlees een intense smaak en heeft door de juiste bereiding een bijzondere malsheid".

Genieten
"Daarnaast is het voor iedereen de hele dag genieten van lekkere koffie, mooie wijnen en verrassende gerechten uit alle windstreken", vervolgt Alain François. Manhattan is maandag tot en met zaterdag geopend vanaf 11.00 uur en op zondag vanaf 12.00 uur. Alleen hierdoor is het sfeervolle restaurant een aanwinst voor het Oude Centrum en fungeert dan ook voor jong en oud als een ware trekpleister.

De naam Manhattan past volledig bij het concept. "Manhattan zit in het centrum van New York, nu zit Manhattan ook in het centrum van Oud Voorburg", lacht Alain François, die terecht trots is op zijn fraaie restaurant. "Iedereen kan de Amerikaanse sfeer komen proeven.''

Wijnen
Er staat bij Manhattan weliswaar een aantal goede huiswijnen op de kaart. Maar er is ook sprake van diverse heel bijzondere wijnen. "We selecteren uit de belangrijkste wijnlanden voor een eerlijke prijs,'' aldus Alain François. "De wijn uit ons wijnboek wordt per fles verkocht tegen de inkoopprijs, plus tien euro servicegeld voor het openen en inschenken van de wijn. Ook is er een keuze uit negen huiswijnen. Opvallend is dat we in ons assortiment niet alleen wijnen van vijf en tien euro schenken, maar ook een Rothschild van dertienhonderd euro hebben. Hierdoor kunnen alle wijnliefhebbers volledig aan hun trekken komen.''

Waarde
Alain benadrukt dat iedereen welkom is. "Families, ondernemers, ouderen, jongeren en de gezinsmanagers zijn dagelijks te gast,'' zegt Alain François. "Voor de kinderen hebben we een eigen Happy Meal in een kleurrijk doosje met cadeautje. Hierdoor kunnen de ouders gezellig met elkaar even een moment voor zichzelf nemen. We hechten er grote waarde aan dat er een informele sfeer is waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt".

Informatie
Manhattan is gevestigd aan de Herenstraat 146 in Voorburg, vlakbij station Voorburg en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Tevens is er voldoende parkeergelegenheid. "Dichter bij het OV knooppunt kun je niet zitten. Ook is het door onze Take Away mogelijk om broodjes, salades en gerechten af te halen,'' besluit Alain François. Meer informatie is te vinden op de website www.manhattankitchen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant