Chan en Wassana verzorgen Thaise massages vanuit hun Boeddhistische geloof in hun gecertificeerde massagesalon Chantra Wellness Centre (foto: Inge Koot).
Chan en Wassana verzorgen Thaise massages vanuit hun Boeddhistische geloof in hun gecertificeerde massagesalon Chantra Wellness Centre (foto: Inge Koot).

Klassieke Thaise massage Chantra

Ondernemer in Beeld 1.038 keer gelezen

Voorburg - Heerlijk genieten van een ontspannende massage na een inspannende dag. Dat kan bij Chantra Wellness Centre aan de Koningin Julianalaan 118 in Voorburg. Chan en Wasana zijn half januari van start gegaan met hun eigen gecertificeerde massagesalon en staan klaar om Leidschendammers en Voorburgers te laten genieten van een van de Thaise massages die zij kunnen bieden. Zij doen dit vol overgave en vanuit hun Boeddhistische geloof. Zo wordt er elke dag eerst gebeden voordat de winkel opengaat.

Chan en Wasana komen uit Thailand maar hebben elkaar in Nederland ontmoet. Zij hebben hun diploma’s behaald bij gerenommeerde opleidingscentra in Thailand en volgen nog regelmatig opleidingen om de nieuwste technieken zich eigen te maken. Chan woont 7 jaar in Nederland en Wasana 11 jaar. Zij zijn beiden getrouwd met een Nederlandse man. Dankzij de inzet van de mannen is de hele verbouwing van de nieuwe winkel gerealiseerd en hebben Chan en Wasana zich kunnen concentreren op de mooie inrichting.

Het Wellness Centre is ruim en licht maar zeer sfeervol. Direct bij binnenkomst ruik je de kruiden en oliën waardoor je je direct in Thailand waant. Chan en Wassana hebben in verschillende massagesalons gewerkt maar waren nu toe aan een eigen salon. Meerdere klanten hebben hun weg naar deze salon al gevonden en hebben al gebruik gemaakt van een van de massagetechnieken. Bij nieuwe klanten vindt er altijd een intakegesprek plaats.

“Wij bespreken eventuele klachten en bepalen gezamenlijk een stappenplan”, vertel Chan. “Er zijn veel klanten die preventief of voor de ontspanning langskomen. Zij willen soepel blijven en een goede doorbloeding behouden.”

Essentiële oliën
Chantra Wellness Centre biedt de klassieke Thaise massage waarmee alle spieren van het lichaam soepel en lenig worden. Zij gebruiken daarbij essentiële oliën. De aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren werken in op het onderbewuste en brengt een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht. Daarnaast voeren ze massages uit met de kruidenstempel. Deze massage met warme kruidenbuiltjes, die bestaan uit reinigende en ontspannende kruiden, activeren de bloedcirculatie en maken de spieren soepeler.

Wassana: “Als de spieren erg vastzitten is het mogelijk deze los te krijgen door middel van een stokmassage.” De Thaise voetmassage activeert de energiedoorstroming van het lichaam. De drukpunten op de voetzool worden met een massagestokje gestimuleerd. Een van de voornaamste doelen van deze vorm van voetmassage is vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen.

Voor de verschillende massages gebruiken Chan en Wassana vier soorten oliën; abrikozenpit, amandelen, avocado en jojoba olie. De oliën hebben allemaal hun eigen werking. Zo is de abrikozenpit olie speciaal voor de droge, rijpere en gevoeligere huid. De olie verstevigt het huidweefsel. Avocado-olie voorkomt vochtverlies en is uitstekend geschikt voor een droge, stugge of harde huid omdat de olie de huid weer soepel maakt.

Amandelolie is uitstekend geschikt bij huidirritaties. deze olie maakt de huid weer zacht, soepel en veerkrachtig. De jojoba olie reguleert het vochtgehalte in de bovenste huidlaag, vertraagt de afgifte van talg en beschermt de huid tegen weersinvloeden.

Arrangement
Het is mogelijk verschillende massages te combineren in een behandeling. Bijvoorbeeld het pakket Orchidee dat 90 minuten duurt. Het pakket bestaat uit een voetmassage van 30 minuten en een Thaise of olie massage van 60 minuten. Het meest uitgebreide arrangement is het pakket Lotus van tweeëneenhalf uur. Chantra Wellness Centre is ruim opgezet met ruimtes die met gordijnen afgesloten kunnen worden. Ook is er een aparte ruimte waar twee personen tegelijk behandeld kunnen.

De massagesalon bevindt zich aan de Koningin Julianalaan 118 en is bereikbaar via 070-7520554, chantrawellnesscentre@gmail.com. Openingstijden: elke dag geopend van 10.30 tot 21.00 uur. Meer informatie: www.chantrawellnesscentre.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant