Suzanne Meijer, Ruud Slootweg en Paloma Mares Altorf kijken uit naar de opening van RAS lunchroom op 1 juli (foto: Inge Koot).
Suzanne Meijer, Ruud Slootweg en Paloma Mares Altorf kijken uit naar de opening van RAS lunchroom op 1 juli (foto: Inge Koot).

RAS Lunchroom in voormalige bakkerij aan Laan van Nieuw Oosteinde

Ondernemer in Beeld 1.420 keer gelezen

Voorburg - Het is al jaren zijn droomwens, een eigen locatie van waaruit hij zijn catering bedrijf kan runnen. Die locatie heeft Ruud Slootweg gevonden in het pand van voormalig bakkerij de Groot aan de Laan van Nieuw Oosteinde 296 in Voorburg. "In dit pand komen al mijn bedrijfsonderdelen samen", vertelt de gedreven ondernemer. RAS Lunchroom biedt vanaf 1 juli een gezellige plek om een luxe broodje of heerlijke uitsmijter te eten. In RAS Lunchroom is een hoek vrijgehouden voor de verkoop van het ambachtelijke brood van Frans de Groot.

Nadat Ruud Slootweg vele jaren bij cateringbedrijven had gewerkt bedacht hij in 2008 dat hij dat ook wel als zelfstandig ondernemer zou kunnen maar dan net even anders. Hij startte zijn bedrijf RAS Catering dat inmiddels is uitgegroeid tot een full service catering bedrijf dat geen standaard pakketten aanbiedt maar het aanbod geheel afstemt op de wensen van de klant. De vraag van de opdrachtgever, hoe groot of klein die opdracht ook is, is leidend voor zijn service en dienstverlening. En zo wil hij het ook gaan doen in RAS Lunchroom in Voorburg Noord. "Wij willen de cohesie in de wijk vinden en daar ons aanbod op afstemmen."

Op het moment van het interview is de afronding van een enorme verbouwing nog in volle gang. Achter de winkel bevond zich een halve eeuw lang een volledig uitgeruste brood- en banketbakkerij. Om de hoek, aan de Van Arembergelaan, werden enkele woningen bij de bakkerij getrokken. Ruud heeft de achtergelegen panden bij zijn lunchroom betrokken waardoor er een mooie winkel met een groot restaurant gedeelte is ontstaan. De laatste hand wordt gelegd aan een professionele keuken met een aparte spoelkeuken. Dit is niet zomaar een keuken voor het bereiden van broodjes voor de lunch. Vanuit deze keuken worden ook de gerechten gemaakt voor de partycatering en broodjesservice.

Ruud is de spil van het bedrijf. Zijn dochter Ilse Spoorendonk doet al jaren de administratie en is ook nauw betrokken bij de lunchroom. Paloma Mares Altorf en Suzanne Meijer gaan samen de lunchroom bestieren. "We merken dat de buurt wel benieuwd is naar wat er nu gaat komen in dit pand. Het leeft echt in de wijk", vertelt Paloma.

In het winkelgedeelte vindt de brood, gebak en belegde broodjes verkoop plaats. De lunchroom biedt een gevarieerde kaart met koffie, thee, verse sapjes en drankjes en high tea mogelijkheden. Ideaal voor een snel zakelijk bezoek of een uitgebreide lunch. Er is een gezellige ruimte met boekenkasten vol 'zwerfboeken', boeken die gelezen en geruild kunnen worden. Ook is er een uitgebreide speelhoek voor jonge kinderen en is de toiletruimte voorzien van een babytafel. De lunchroom heeft een gezellige loungehoek en een ruimte waar bijeenkomsten voor kleinere gezelschappen georganiseerd kunnen worden. Er is wifi zodat ondernemers en thuiswerkers uit de buurt hier ook tijdens het eten van een broodje door kunnen werken. "Wij willen een wijkfunctie vervullen", aldus Ruud. "We willen Voorburg-Noord weer laten leven."

RAS Lunchroom bevindt zich op de hoek Laan van Nieuw Oosteinde / Van Arembergelaan op nummer 296 en is geopend van 08.00 -17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant