Ingrid Groenewegen is deze week officieel gestart met Massagepraktijk Aquamarijn (foto: Inge Koot).
Ingrid Groenewegen is deze week officieel gestart met Massagepraktijk Aquamarijn (foto: Inge Koot).

Massagepraktijk Aquamarijn zorgt voor ontspanning van lichaam en geest

Ondernemer in Beeld 517 keer gelezen

Leidschendam - "Het is zo leuk om te zien hoe ontspannen de mensen na een behandeling zijn", vertelt Ingrid Groenewegen van Massagepraktijk Aquamarijn. Ingrid heeft tijdens haar opleiding heel veel ervaring opgedaan in allerlei massagetechnieken die zij nu in haar eigen praktijk ten uitvoer wil brengen. Maandag 24 augustus is zij officieel van start gegaan met een openingsaanbieding tot 30 september van 40% korting op alle massages van 60 minuten of langer.

Door Inge Koot

Op het moment van het interview staat Ingrid al te popelen om te starten met haar massagepraktijk. Ze bruist van de ideeën over hoe in contact te komen met haar klant maar wacht geduldig haar kans af. Gelukkig voor Ingrid kan zij sinds afgelopen maandag haar klanten in haar ruime praktijkruimte op de zolder van haar woning aan de Schadeken ontvangen.

Al langere tijd speelde Ingrid met de gedachte het roer maar eens flink om te gooien. Na vele jaren op personeelszaken gewerkt te hebben was het moment daar, eind 2014. "Ik ben op 1 januari dit jaar gestart met de opleiding aan de Massage Academie in Apeldoorn. De Massage Academie werkt met licenties. De licentie wordt afgegeven voor een jaar. Elke masseur is verplicht éénmaal per licentiejaar een supervisie/bijscholingsmoment t.b.v. de licentieverlenging bij te wonen. Deze supervisie/bijscholing is gericht op controle van de massagetechnieken, houding en sociale aspecten. Door dit licentieprogramma kunnen wij ons onderscheiden van andere masseurs."

Ingrid heeft meerdere modules behaald en kan zich daarmee op verschillende doelgroepen richten. Naast de ontspanningsmassage is zij gespecialiseerd in hotstone massage en cupping massage. "Cupping massage is een Oosterse zuigtechniek waarbij cups op het lichaam worden geplaatst en over het lichaam heen worden bewogen. De cups blijven strak op het lichaam zitten, doordat ze vacuüm worden gezogen. Het klinkt spannender dan dat het is. Het doet geen pijn. Zeker als je het combineert met een ontspanningsmassage is het een traktatie voor je lichaam." Cupping massage wordt gebruikt bij vastzittende spieren en pijnlijke plekken, longaandoeningen, zoals astma, spijsverteringsproblemen en pijnlijke benen. De massage zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en kan blokkades opheffen. "Ik heb iemand met een spierziekte regelmatig gecupt en daardoor heeft ze minder pijn met lopen. De massage zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en heft blokkades op."

"Het doel van de massages is ontspanning van lichaam en geest. Massage wordt vaak gezien als een luxe product, maar in feite is het meer een gezondheidsproduct. Als je je regelmatig laat masseren houd je je spieren, pezen en gewrichten soepel. Het ontspant de spieren en bevordert de doorbloeding van de huid waardoor de huid er mooier uit gaat zien. En het heeft een positieve werking op de gemoedstoestand."

Ingrid geeft naast bovenstaande massages ook zwangerschapsmassage, babymassage (voor baby's tot kruipleeftijd) en kindermassage (voor kinderen vanaf 4 jaar). De babymassage wordt gegeven in groepsverband (maximaal 5 baby's) en duurt 4 lessen. Tijdens de massage wordt de ouder geleerd hoe hij/zij zelf de massage bij de baby kan toepassen. Individuele babymassage is ook mogelijk. Als kennismakingsactie biedt Ingrid de eerste 10 aanmeldingen een gratis individuele babymassage aan.

Meer informatie over Massagepraktijk Aquamarijn: www.massagepraktijkaquamarijn.nl. De praktijk is geopend van maandag t/m vrijdag en ook op maandagavond en eventueel op zaterdag. Een afspraak maken? Bel dan naar: 06 - 547 000 17.

Uit de krant

Uit de krant