Maurits en Joey Ruhl van de nieuwe fysiotherapiepraktijk in het Damcentrum zoeken samenwerking met meerdere disciplines om zo uit te groeien tot een multidisciplinair centrum (foto: Inge Koot).
Maurits en Joey Ruhl van de nieuwe fysiotherapiepraktijk in het Damcentrum zoeken samenwerking met meerdere disciplines om zo uit te groeien tot een multidisciplinair centrum (foto: Inge Koot).

Moderne fysiotherapiepraktijk in Damcentrum

Ondernemer in Beeld 1.288 keer gelezen

Leidschendam - Midden in het Leidschendamse centrum bevindt zich sinds 1 juli dit jaar de moderne en sfeervolle fysiotherapiepraktijk Fysioflexx. De Leidschendamse broers Joey en Maurits Ruhl hebben het voor elkaar gekregen hun droom te verwezenlijken. "Het is al heel lang mijn wens om een eigen zaak te starten", vertelt Maurits. "Toen bleek dat Joey dit ook wilde is het ineens heel snel gegaan. Dit gaf natuurlijk meer mogelijkheden."

De beide broers (Maurits 28 jaar, Joey 26 jaar) hebben ervaring als fysiotherapeut in verschillende disciplines. Zo is Joey onder andere gespecialiseerd in dry needling, een therapievorm waarbij door middel van een speciale techniek spieren aangeprikt worden waardoor de spier zich snel en langdurig ontspant. Maurits is bezig met zijn specialisatie gericht op patiënten met de longaandoening COPD en houdt zich onder andere bezig met medical taping, een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren in hun functie te ondersteunen.

Damstraat
Dat Maurits heel graag een eigen bedrijf zou willen starten bleek wel uit het onderwerp van zijn afstudeerscriptie, 'Het starten van een onderneming in de zorg'. In 2011 studeerde hij af en daarna heeft hij als fysiotherapeut gewerkt in loondienst en bij meerdere sportclubs zoals Hellas en HBS. Joey is in 2012 afgestudeerd en heeft een paar jaar in loondienst gewerkt als fysiotherapeut in Poeldijk en is ook actief geweest bij sportclubs als Haaglandia en Verburch. De praktijk is gevestigd in een mooi pand aan de Damstraat, op de hoek van het Damplein. De praktijk beschikt over een oefenzaal met moderne fitnessapparatuur en twee behandelkamers op de begane grond. In de kelder bevindt zich nog een kleine oefenzaal en de mogelijkheid voor een derde behandelkamer.

Shockwave therapie
De ontwikkelingen bij Fysioflexx staan voorlopig nog niet stil. Vanaf 7 oktober introduceren de broers de shockwave therapie. Dit is een behandeltechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van krachtige nauwkeurig gerichte 'schokgolven'. Een perfecte therapie voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een tennisarm, verkalking in schoudergewricht, chronische ontsteking van een achillespees en hielspoor. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie.

Multidisciplinair centrum
Maurits en Joey vinden het belangrijk om met andere disciplines samen te werken. "Wij willen een multidisciplinair centrum zijn", vertelt Joey. Zij werken samen met een diëtist, podoloog en een personal trainer. Daarnaast maken zij gebruik van een oedeemtherapeut, een behandelaar met als doel de functie van het lymfestelsel te verbeteren en het oedeem (lymfevocht) te laten afnemen of zelfs verdwijnen.

Maurits en Joey willen dat Leidschendammers niet lang met blessures rond blijven lopen. Dit leidt niet alleen tot verergering van de klachten maar ook wordt het herstel steeds lastiger. Daarom bieden zij een gratis inloopspreekuur aan. Maurits: "Het is belangrijk dat er snel en adequaat gehandeld wordt zodat de patiënt snel fit is waardoor voorkomen wordt dat de lichamelijke klachten verergeren." Dit gratis inloopspreekuur is op afspraak en bedoeld voor zowel sporters als niet sporters, jeugd en volwassenen.

Fysioflexx is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 19.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en zondag op afspraak. Voor een afspraak bellen naar 070-3263626. Meer informatie is te vinden op www.fysioflexx.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant