Rick van Ginkel voor zijn ambachtelijke slagerij in de Van Schagenstraat. 'Omdat deze slagerij op zo'n mooie plek ligt wilde ik het toch wel een kans geven maar ik ben niet over één nacht ijs gegaan' (foto: Inge Koot).
Rick van Ginkel voor zijn ambachtelijke slagerij in de Van Schagenstraat. 'Omdat deze slagerij op zo'n mooie plek ligt wilde ik het toch wel een kans geven maar ik ben niet over één nacht ijs gegaan' (foto: Inge Koot).

'Als ambachtelijk slager kiezen wij voor de beste kwaliteit'

Ondernemer in Beeld 1.802 keer gelezen

Voorburg - Al decennialang bevindt zich in het historische pand aan de Van Schagenstraat 5 een slagerij. Een jaar geleden opende Rick van Ginkel in dit pand zijn Winkel van Ginkel waar het slagersvak nog echt een ambacht is. Vol overgave vertelt hij over biologisch vlees van een duurzame kwaliteit. "Een echt eerlijk stukje vlees waarvan je weet waar het vandaan komt", aldus de gedreven slager, Rick van Ginkel.

Door Inge Koot

"Als ambachtelijke slager kiezen wij voor de beste kwaliteit. Daarom gebruiken wij uitsluitend vlees van dieren waarvan wij weten hoe het heeft geleefd", vertelt Rick. "Wij kopen het rundvlees bij een boer uit Aarlanderveen. Een echte hobbyboer. De koe moet minimaal tweemaal gekalfd hebben voordat het dier geslachtsrijp is. Deze boer geeft de koe de tijd om te leven. En dat proef je aan het stukje vlees dat wij verkopen. Super mals, perfect van smaak en van goede komaf." Het lamsvlees van Slagerij van Ginkel komt uit Hoorn en het varkensvlees uit Frankrijk. Op het gebied van vleeswaren heeft Van Ginkel, naast de gebruikelijk producten, ook een ruim assortiment heerlijke traditioneel gerijpte salami's uit Italië. Maar ook voor vers gemaakte maaltijden en salades is men bij de Winkel van Ginkel aan het goede adres.

Slagersfamilie
Bij de Winkel van Ginkel aan de Van Schagenstraat 5 voel je bij binnenkomst direct de passie voor het slagersvak. De pure producten in de mooie toonbank laten zien dat hier het echte slagersvak wordt uitgeoefend. Op 1 november is het precies een jaar geleden dat Rick van Ginkel de winkel overnam. Rick komt uit een echte slagersfamilie en heeft in de voetsporen van zijn familie de slagersvakschool gedaan. Zijn hele werkzame leven heeft hij dit vak beoefent, de laatste 8 jaar als chef slagerij bij Dungelmann in Den Haag. "Ik had het prima naar mijn zin bij Dungelmann en hoefde niet persé een eigen slagerij te runnen." Zo voelde het ook nog toen hij medio vorig jaar benaderd werd voor overname van de slagerij aan de Van Schagenstraat. "Zij wilden de slagerij overdoen aan iemand met passie. Omdat deze slagerij op zo'n mooie plek ligt wilde ik het toch wel een kans geven maar ik ben niet over één nacht ijs gegaan. Een accountant heeft alles voor mij berekend en begin oktober was de kogel door de kerk."

Drukste periode
Na wat schilderwerk en interieuraanpassingen opende Rick zijn winkel op 1 november 2014. "Het ging boven verwachting goed. Ik ben natuurlijk in de drukste periode van het jaar begonnen en dat heb ik geweten ook", vertelt hij lachend. Al snel werd duidelijk dat hij het alleen niet zou redden. Met hulp van zijn oudste zoon, die eerst tijdelijk maar nu permanent in de winkel staat, heeft Rick het goed onder controle. Van zijn vrouw ondervindt hij veel steun achter de schermen. "Zij houdt onder andere mijn facebookpagina bij en doet de inrichting van de etalage en de winkel."

Samenwerking
Rick werkt veel samen met de ondernemers uit het Oude Centrum en zeker met de ondernemers uit de Van Schagenstraat. Zo organiseren zij elke maand een biologische markt, heeft hij meegedaan aan Jazz Culinair en was hij actief betrokken bij de evenementen tijdens de Vlietdagen. Daarnaast verzorgt hij elke vrijdag het vlees voor de 'Friday Night Burger Night' bij restaurant Aan de Tafel in de Herenstraat waar dan de heerlijkste burgers van Voorburg gegeten kunnen worden.

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de Winkel van Ginkel via Facebook. Rick van Ginkel is te bereiken op 070-4129617.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant