Inge Koot:
Inge Koot: "Mijn doel is ondernemingen en ondernemers zo goed mogelijk in beeld te brengen" (foto: Marjolein Altena).

Inge Koot tekst & communicatie speciaal voor het MKB

Ondernemer in Beeld 591 keer gelezen

Al jaren schrijft Inge Koot wekelijks 'De Ondernemer van de Week' in deze krant. Hoogste tijd dus om haar eigen bedrijf, Inge Koot Tekst & Communicatie, eens voor te stellen. De passie van Inge? "Het midden- en kleinbedrijf zo goed mogelijk bij het grote publiek in beeld brengen."

Door Marjolein Altena

Inge schrijft al 20 jaar voor diverse kranten en bladen. Ze begon haar carrière in de reiswereld met daarnaast een hbo-opleiding commerciële economie. Daarna werkte ze op marketingafdelingen bij verschillende bedrijven, schreef in vakbladen en verzorgde de interne communicatie. "Daar heb ik de passie van ondernemers leren begrijpen en waarderen."

Zelfstandig
Na de geboorte van haar kinderen zei Inge haar vaste baan vaarwel en ging freelance aan de slag. Ze volgde een journalistieke opleiding. "Ik begon bij het Foreburghs Nieuwsblad van Buijze Pers, destijds gerund door Ingrid Rompa. Zij gooide mij direct in het diepe. Ik vond het doodeng maar Ingrid was tevreden met mijn artikel. 'Je bent een natuurtalent', zei ze. Daarna is het snel gegaan. Ik kreeg veel opdrachten en verdiepte me in de lokale politiek."

Kranten
Halverwege de jaren negentig werd Inge gebeld door Dick Janssen van Het Krantje. "De krant was in Leidschendam al behoorlijk groot maar in Voorburg stond Het Krantje nog in de kinderschoenen. Een geweldige tijd. We moesten hard voor het nieuws werken, waren overal bij en schreven over alles. Ik heb Het Krantje zien groeien in die jaren."

Naast al deze drukke bezigheden, lukt het Inge ook nog om succesvol de PR en communicatie op zich te nemen van een klein softwarebedrijf in Delft. Haar journalistieke prestatie bleven niet ongemerkt, waardoor ze de overstap kon maken naar een grote landelijke uitgever. 'Het Voorburgse' bleef echter trekken. "Toen Dick mij twee jaar geleden weer benaderde ben ik teruggekeerd naar Het Krantje en heb mijn bedrijfje weer nieuw leven in geblazen."

Ondernemers
Inge's passie ligt vooral bij het MKB. Bij MKB Leidschendam-Voorburg is zij als bestuurslid verantwoordelijk voor de communicatie en evenementen. Elke week schrijft zij over een ondernemer in Het Krantje. "Mijn doel is ondernemingen en ondernemers zo goed mogelijk te presenteren. Het begint natuurlijk bij de informatie die een ondernemer geeft. Dat is soms een uitdaging want wat voor de ondernemer gesneden koek is, wordt door het publiek niet altijd begrepen. Toen ik voor het software bedrijf werkte heb ik wel geleerd om lastige onderwerpen te vertalen naar begrijpelijke taal."

Public Relations
Goede communicatie is niet alleen belangrijk maar ook noodzakelijk. "Onbekend maakt onbemind, zo is het nou eenmaal", verklaart Inge. "Dus is het zaak dat ondernemers zowel potentiële klanten als de media opzoeken. Vertellen over hun passie voor het product of de dienst. Daarin geef ik niet alleen advies maar voer het ook uit. Van persbericht tot advertorials, webteksten, folders, flyers en zelfs een volledige marketingcampagne. Uiteraard altijd in overleg. Laat ondernemers doen waar zij goed in zijn, de rest doe ik." Nog een voordeel! In de afgelopen 20 jaar heeft Inge een uitgebreid netwerk van lokale en landelijke media en mede-ondernemers opgebouwd. Daardoor kan zij heel snel schakelen.

En geloof het of niet: Inge heeft daarnaast ook nog tijd voor professionele reisadviezen. Ook zakelijk! "Dat is en blijft mijn andere passie. Daarmee ben ik mijn carrière gestart en ik vind het nog steeds heerlijk om te doen. Een reis op maat aanbieden waarvan ik zeker weet dat de klant een fantastische vakantie gaat beleven."

Meer informatie over Inge Koot Tekst & communicatie: www.ingekoot.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant