De nieuwe kapsalon Mandy's Haarsalon wordt gerund door de jonge ondernemers Mandy en Irem (foto: Inge Koot).
De nieuwe kapsalon Mandy's Haarsalon wordt gerund door de jonge ondernemers Mandy en Irem (foto: Inge Koot).

Nieuwe kapsalon, Mandy's Haarsalon, is aanwinst voor de buurt

Ondernemer in Beeld 1.413 keer gelezen

Voorburg - Het is niet een heel voor de hand liggende plek voor een kapsalon maar Mandy's Haarsalon aan de Johan Coollaan 19 in Voorburg is door buurtbewoners en bezoekers van de naastgelegen sportschool en zonnebank met open armen ontvangen. "We zijn net drie weken geopend en hebben het al heel erg druk", vertelt Mandy Emmerik.

De twintigjarige Mandy werd best wel een beetje overvallen door het idee van haar vader om haar eigen kapsalon te beginnen. "Het pand naast de sportschool waar mijn vader een paar keer per week sport stond al lange tijd leeg. De verhuurder wilde hier wel een kapsalon of nagelstudio in hebben en toen dacht mijn vader dat is wel iets voor mijn dochter", vertelt de jonge onderneemster lachend. "Ik woon nog thuis dus voor mij is het niet zo'n groot risico. Die kans krijg ik nooit meer dus ik ben ervoor gegaan." Deze beslissing nam  Mandy nadat zij haar beste vriendin Irem had gevraagd met haar dit avontuur aan te gaan. "Wij zijn al vanaf het eerste jaar van de kappersopleiding beste vriendinnen. Met haar durf ik dit wel. Wij vertrouwen elkaar en weten wat we aan elkaar hebben."

Voordat de dames van start konden gaan moest er wel het een en ander aan het pand verbouwd worden. "Mijn vader heeft een maand vrij genomen van zijn werk en heeft hier alles geverfd, muurtjes verplaatst en spiegels opgehangen. Die spiegels heeft hij zelf gemaakt", vertelt Mandy trots. Op de eerste dag dat de kapsalon open was hoopte Mandy en Irem nog wat te kunnen doen aan de inrichting maar daar kregen zij de kans niet voor. "Het was gelijk druk", vertelt Irem. "Er was blijkbaar echt behoefte aan een kapsalon in deze buurt." Met name de ouderen zijn blij met een kapper in de buurt.

De kapsalon bevindt zich tussen sportschool Basic Fit en de Hoogvliet aan de Monseigneur Van Steelaan. Ook vanuit de sportschool en zonnebank krijgen zij veel klandizie. De kapsalon is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er kan gratis geparkeerd worden voor de deur. "Klanten laten dan eerst bij mij hun wenkbrauwen epileren en gaan daarna door naar de zonnebank." Irem is gespecialiseerd in het epileren met touw. Dit is een techniek om onzichtbare haartjes te verwijderen waarmee de meest strakke wenkbrauwen op een snelle manier gecreëerd kunnen worden.

Het voelt nog best onwerkelijk voor de vriendinnen om nu in hun eigen salon te werken. "Het grappige is dat wij tijdens onze studie een ondernemersplan hebben gemaakt gericht op dit pand niet wetende dat wij er later ook echt onze eigen kapsalon zouden openen." Mandy's Haarsalon is een gezellige kapsalon waar je op afspraak terecht kunt maar waar je ook zo binnen kan lopen. Zij knippen dames en heren in alle stijlen. Zij werken volgens de laatste technieken en houden hun kennis op peil door regelmatig cursussen te volgen.

Mandy's Haarsalon maakt gebruik van haarproducten van het merk Kis. Dit is een revolutionaire formule die het haar herstelt van binnenuit. Alle verzorgende haarproducten van KIS bevatten dit unieke systeem. Het haar is veerkrachtig, super glanzend met natuurlijk volume dat ook de volgende dagen nog goed zit. Met de haarverzorgingsproducten, stylingsproducten, omvormingsproducten én haarkleuringsproducten van KIS creëren  Mandy en Irem  voor iedere klant een onvergetelijk kapsel.

Voor meer informatie en het maken van een afspraak bel dan naar 070-8871183. De gehele maand december geldt een feestmaand tarief van 15 euro voor knippen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant