Logo hetkrantje-online.nl
Het speelse is ook onderdeel van de therapie van Galina Ashley. Zij werkt met marionet poppetjes en clowntjes (foto: Inge Koot).
Het speelse is ook onderdeel van de therapie van Galina Ashley. Zij werkt met marionet poppetjes en clowntjes (foto: Inge Koot).

Aan jezelf werken in het kunstzinnige atelier van Galina Ashley

  •   460 keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Rijswijjk - Atelier Rose in Blue is een kunstzinnige atelier waar je terecht kunt om aan jezelf te werken, teneinde een kunstwerk van je leven te maken. Galina Ashley is de initiatiefnemer van dit atelier. Zij ontvangt hier graag mensen die vanuit het kunstzinnig willen werken aan een stukje zelfontplooiing.

Galina Ashley is opgeleid tot kunstzinnig therapeut. Kunstzinnige therapie is een behandelmethode die het creatieve vermogen van de mens versterkt en structureert. "Voortbordurend op deze opleiding heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld", vertelt Galina in haar atelier Rose in Blue boven haar woning aan de Park de Wervelaan in Rijswijk. "Ik heb altijd de wens om te weten hoe iets in elkaar zit en waarom het op een bepaalde manier werkt. Deze combinatie bracht mij ertoe het Leven en de Kunst in verbinding te brengen met elkaar. Daartussenin heb ik de ruimte ontdekt waarin je jezelf als écht mens kunt ervaren en aan het kunstwerk van je leven kunt werken."

Zij kijkt terug op een periode van ruim 33 intensieve jaren als therapeut. De eerste 12 jaar werkte zij in Nederland waar zij samen met haar echtgenoot Peter Ashley 'Het Klavertje' oprichtte, een centrum voor persoonlijke ontwikkeling door Kunst. Vervolgens verhuisde zij naar Zwitserland, waar zij ook weer samen met Peter het Kunstatelier Turicum opende. In Brazilië ontwikkelde en introduceerde zij cursussen onder het thema Artistieke Opvoedkunde (voor volwassenen). Galina is geboren in Rusland en als politiek vluchteling in Brazilië terechtgekomen waarna zij in 1972 verhuisde naar Nederland. Zij heeft veel tegenslagen in haar leven gekend maar ervaart ook veel mooie dingen die het leven haar heeft gegeven. Nu teruggekeerd in Nederland heeft zij ervoor gekozen in de buurt van haar zoon en kleinkinderen te gaan wonen. Maar ondanks haar pensioengerechtigde leeftijd wil zij zich nog lang niet achter de geraniums gaan zitten.

In haar atelier staat Levenskunst centraal. Zij geeft hier individuele cursussen maar ook in groepjes van maximaal 5 deelnemers. "Tijdens de therapie gaan wij op zoek naar de menselijke waarden en proberen deze verder te ontwikkelen. Het doel van de therapie is om meer van het leven te kunnen ervaren." Zij biedt dit aan zonder winstoogmerk maar met een maatschappelijk doel: "Ik wil de mens helpen om een goede toegang tot zichzelf te vinden en daaruit de kunst van het leiding geven aan het leven te leren." De opbrengsten uit haar werkzaamheden schenkt zij na aftrek van de gemaakte kosten aan een goed doel.

Nieuwe cursisten nodigt Galina altijd eerst uit voor een kennismakings- en een introductiegesprek. Deze ontmoeting is geheel vrijblijvend en kost niets. Daarna volgt een proefsessie van 2 1/2 uur. "In deze sessie leert de cursist mijn kunstzinnige werkwijze kennen en wordt duidelijk of het diegene aanspreekt." Indien dit zo is stelt Galina een individueel programma samen afgestemd op de behoeften en mogelijkheden. "Hoe dit er uitziet, hangt af van verschillende factoren, waaronder de eigen inbreng en een werkthema dat de cursist zelf kiest." Indien de cursist moeite heeft met het vinden van een thema dan helpt Galina daarbij.

Meer informatie over Galina Ashley en Atelier Rose in Blue is te vinden op: galinaashley.wordpress.com. Voor het maken van een afspraak: 06 300 3093 62.

Meer berichten