Vakschoenmaker Ben Macare.
Vakschoenmaker Ben Macare.

Vakschoenmakerij Ben biedt schoenen ophaalservice

Ondernemer in Beeld 850 keer gelezen

Voorburg - Zijn de zolen van uw lievelingsschoenen versleten? Geen probleem. Bij Vakschoenmakerij Ben krijgen schoenen een tweede leven. Maar ook voor het verwijderen van een vlek uit die mooie jas, het repareren van een tas of het dupliceren van sleutels is men bij Vakschoenmakerij Ben aan het goede adres. Als extra service biedt Ben Macaré een schoenenophaalservice aan.

Sinds jaar en dag bevindt zich in het pand op de hoek Herenstraat, Kerkstraat in Voorburg een schoenmaker. Ruim twee jaar geleden heeft Ben Macaré het bedrijf overgenomen. "Ik werd getipt door een leverancier van de schoenmakerij waar ik destijds werkte dat deze schoenmaker ermee wilde stoppen op deze locatie. Ik werkte al jaren in dit vak bij verschillende schoenmakerijen in de omgeving en vond het nu wel eens tijd om voor mijzelf te beginnen", vertelt de jonge ondernemer. Ben is een van de jongste schoenmakers met het Schoenmakersgilde-keurmerk in Nederland. Wat voor hem belangrijk is, is vakwerk en foutloze reparaties. Hij gebruikt alleen de beste materialen en besteedt extra aandacht aan kwalitatief lijm- en stikwerk.

Vier maanden geleden heeft Ben zijn winkel verbouwd en voorzien van nieuwe meubels en stellingen. "Het ziet er nu iets minder uit als een werkplaats en meer als een winkel." Ben verkoopt naast schoencrèmes van het merk Saphir ook zooltjes en veters. En een gedeelte van de winkel is bestemd voor de verkoop van mooie Engelse, klassieke herenschoenen.

Ben heeft het vak in de praktijk geleerd bij gerenommeerde vakschoenmakerijen. Kwaliteit staat bij hem hoog in het vaandel en hij werkt uitsluitend met topkwaliteit materialen. Nieuwe leren zolen onder de schoenen, een rits vervangen in een laars of het verbreden van een schacht. Ben staat garant voor het perfect herstellen van de schoenen en laarzen. "Ik zorg ervoor dat mijn klant weer vele kilometers kan maken op de gerepareerde schoenen."

Ben realiseert zich dat er veel goedkope schoenen op de markt worden aangeboden en dat men deze niet snel bij een schoenmaker zal laten repareren. "Goedkoop is vaak duurkoop", vindt Ben. "Ook bij schoenen is dat het geval. Investeren in duurdere schoenen is geen overbodige luxe, helemaal omdat kwalitatief hoogwaardige schoenen veel comfortabeler dragen en weer goed te repareren zijn. Deze schoenen gaan dus veel langer mee."

Om de klant nog beter van dienst te zijn haalt Ben de schoenen ook aan huis op en levert ze weer keurig gerepareerd af. "Velen hebben een druk sociaal leven, waardoor zij niet in de gelegenheid zijn om de kapotte schoenen naar mijn winkel te brengen. Daar heb ik nu de oplossing voor. Voor 2,50 haal ik de schoenen in de avonduren op en lever ze gerepareerd weer af."

Vakschoenmakerij Ben, Herenstraat 70, is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:30 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00. Voor het ophalen van de schoenen, bel dan naar 06-46591103 of mail naar info@schoenmakervoorburg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant