René Ginder in zijn Voorburgse Bierwinkel aan de Wielemakersslop in Voorburg (foto: Inge Koot).
René Ginder in zijn Voorburgse Bierwinkel aan de Wielemakersslop in Voorburg (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Voorburgse Bierwinkel

Ondernemer in Beeld 1.164 keer gelezen

Voorburg - Voor de echte bierdrinker is het een genot om lekker rond te neuzen in de Voorburgse Bierwinkel. Bijna een jaar geleden opende René Ginder de deur van deze gezellige winkel in het mooie pandje aan de Wielemakersslop 8-10. "Ik ben zelf een echte bierdrinker en wat is er dan leuker om de hele dag over bier te praten en mensen advies te geven over het product waar je zelf zo van houdt", vertelt de enthousiaste ondernemer.

René liep al langer rond met het idee om een bierwinkel te openen in Voorburg of Leidschendam. Toen het pandje aan de Wielermakersslop vrij kwam was de beslissing snel genomen. "Ik had al heel wat winkels gezien in de omgeving maar toen ik dit pand zag was ik gelijk verkocht." Het authentieke pand staat vol met biersoorten uit Nederland maar er zijn ook veel buitenlandse bieren te vinden. "Ik ben vorig jaar begonnen met 200 biersoorten, nu vind je al 350 bieren in de winkel. Het assortiment wisselt. Dat maakt het leuk voor mij maar ook voor de klant." Populaire biersoorten blijf je altijd terugvinden in de schappen van de Voorburgse Bierwinkel. René proeft elk nieuw bier dat hij gaat verkopen zodat hij de klant goed kan adviseren. "Niet allemaal achter elkaar hoor", zegt hij lachend.

De bieren komen van kleine en grotere brouwerijen. De bekende merken die ook in de supermarkt liggen vind je hier niet. Het bier met de naam 'Gebrouwen door vrouwen' is gebrouwen door twee Amsterdamse zussen. Zij brouwen met veel kruiden, veel mout en tarwe. Van de Ramses Brouwerij heeft hij het bier Formiga Sauva, een bier waarin mieren zijn verwerkt. Ook heeft hij bier dat is gebrouwen met zeewater waardoor het een beetje ziltige smaak krijgt. Bijzonder is het bier van de Amsterdamse brouwerij De 7 Deugden. "Bij De 7 Deugden werken mensen voor wie een gewone baan niet vanzelfsprekend is. Voor deze mensen biedt De 7 Deugden een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen." Het bier De Blue Monk is gerijpt in rode wijn vaten. Hierdoor proef je de wijn terug in het bier. "Fervente wijndrinkers kunnen echt genieten van dit biertje." En zo heeft René over elk bierflesje wel een verhaal te vertellen.

Regelmatig organiseert René bierproeverijen in de winkel en op locatie. In de winkel staat een grote tafel waar de biersoorten op uitgestald worden. Voor € 17,50 per persoon biedt René een gezellige avond, waarbij je 6 lekkere bieren geserveerd krijgt. Tussen de biertjes door worden er hapjes geserveerd. Tijdens de proeverij vertelt René van alles over bier. Wat zijn de ingrediënten, hoe wordt het gebrouwen, wat zijn de verschillen tussen de soorten bier, waar moet je op letten als je proeft, Na afloop kunnen de aanwezigen hun favoriete bier kopen met 10% korting.

De bieren die je vindt in de Voorburgse Bierwinkel zijn niet te koop in de supermarkt. De prijzen variëren van 1,75 tot en met 12,95 per flesje. Bier is natuurlijk ook leuk om cadeau te geven. René heeft verschillende voorbeeldpakketten in de winkel staan maar de klant kan ook zelf een pakket samenstellen. "Eindelijk een cadeauwinkel voor mannen, hoor ik regelmatig. Maar ik merk ook dat steeds meer vrouwen graag een biertje drinken."

Meer informatie over de Voorburgse Bierwinkel aan de Wielemakersslop 8-10: voorburgsebierwinkel.nl, 070 - 444 86 32 of info@voorburgsebierwinkel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant