Marion van Oostrum maakt bij het bepalen van het kleuradvies gebruik van gekleurde doeken (foto: Inge Koot).
Marion van Oostrum maakt bij het bepalen van het kleuradvies gebruik van gekleurde doeken (foto: Inge Koot).

Kleur werkt! hét adres voor kleur- en stijladvies voor hem en haar

Ondernemer in Beeld 247 keer gelezen

Leidschendam - Je bent je bewust dat jouw uiterlijk invloed heeft op jezelf en op een ander. Maar je weet niet welke kleuren jou het mooist staan of je weet niet wat voor soort kleding het beste past bij jouw figuur. Ben jij benieuwd naar jouw mooiste kleuren? Of worstel jij te vaak met jouw kleding en weet je niet goed welk soort kleding je aan moet trekken? Dan kan kleur- en stijladviseur Marion van Oostrum van Kleur werkt! uitkomst bieden. Op zaterdag 2 juli is van 14.00 tot 18.00 uur de feestelijke opening van haar nieuwe studio aan de Dokter Perquinstraat 40.

Acht jaar geleden kreeg Marion zelf een kleuradvies. "Ik had altijd moeite met kleding kopen. Ik had er ook geen plezier in. Na het kleuradvies heb ik een frisse wind door mijn kledingkast laten waaien. Mijn kleding werd veel kleurrijker en ik werd hier zo blij van dat ik vanaf dat moment mij realiseerde dat ik daar ook iets mee wilde gaan doen." Marion werkt bij de rijksoverheid maar is vijf jaar geleden toch gestart met de opleidingen voor kleur- en stijladviseur bij Colours for You. De basis voor de kleuropleiding is het vier seizoenen kleurconcept, waarbij gebruik wordt gemaakt van unieke kleurwaaiers. "Ik ben het gaan doen als hobby voornamelijk bij vrienden en familie." Maar inmiddels geeft zij al enkele jaren één op één advies aan geïnteresseerden en verzorgt zij workshops voor groepen.

Marion weet dat het voor veel mensen belangrijk is om er representatief uit te zien en door de manier waarop je je kleedt geef je jouw omgeving een indruk van wie je bent. "Hoe mooi zou het zijn wanneer je precies zou weten wat je aan zou moeten trekken tijdens bijvoorbeeld een netwerkbijeenkomst, een presentatie of onderhandeling met een nieuwe klant? Mannen en vrouwen krijgen meer grip op hun kleur- en stijlkeuze na een persoonlijk en professioneel advies."

Na een kleur- en stijladvies is het gemakkelijker om kleding te kopen, voorkom je miskopen en kan je kleding beter combineren. Als je kleuren draagt waarvan je weet dat ze jou het beste staan voel je je blijer, mooier en zelfverzekerder. Bij de analyse wordt gekeken naar de huid, de ogen en het haar. Daarbij wordt gebruik gemaakt van gekleurde doeken. Dan hoor je welke kleuren jou het mooiste staan, ben je een herfst, winter, lente of zomertype.

Bij een stijladvies wordt gekeken naar de verhoudingen in het lichaam. Het lichaam wordt van top tot teen opgemeten. "Door de juiste kleding te dragen breng je jouw figuur in evenwicht. Leg je de nadruk op je sterke kanten en camoufleer je eventuele minder goede kanten." Na afloop krijgt de deelnemer een persoonlijk samengesteld stijlboek mee naar huis, een ideaal hulpmiddel als naslagwerk.

Marion verzorgt ook workshops bij verjaardagen of voor een gezellige middag of avond met vriendinnen. Daarnaast staat zij op bedrijfsmarkten, geeft presentaties in winkels en op personeelsbijeenkomsten. Het is ook leuk om er een compleet dagje uit van te maken. Combineer bijvoorbeeld een bezoek aan Kleur Werkt! met een boottochtje over de Vliet, een golfclinic of een bezoek aan de Houtzaagmolen.

Op zaterdag 2 juli viert Kleur werkt! de officiële opening. Er is open huis en alle belangstellenden zijn van harte welkom tussen 14.00 en 18.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men ontdekken wat Kleur werkt! te bieden heeft. Adres: Dokter Perquinstraat 40, 2265 BJ Leidschendam, tel. 0612170223.

De opbrengst van Kleur werkt! gaat in 2016 naar Support Casper. Deze organisatie zet zich in voor baanbrekend onderzoek tegen alvleesklierkanker. Meer informatie over Kleur werkt! is te vinden op www.kleurwerkt.nl.

Uit de krant

Uit de krant