Beauty Instituut Damsigt van Laura Velthuijsen en Kimberley  de Jong bevindt zich in hetzelfde pand als Damsigt Haarstudio (foto: Inge Koot).
Beauty Instituut Damsigt van Laura Velthuijsen en Kimberley de Jong bevindt zich in hetzelfde pand als Damsigt Haarstudio (foto: Inge Koot).

Beauty Instituut Damsigt biedt compleet pakket aan schoonheidsbehandelingen

Ondernemer in Beeld 1.516 keer gelezen

Voorburg - Beauty Instituut Damsigt is al sinds 1995 te vinden op de hoek Oosteinde en Looierslaan. Sinds 1 mei hebben Laura Velthuijsen en Kimberley de Jong de goedlopende salon van Henny en Peter Velthuijsen overgenomen. De Voorburgse vriendinnen werken al vele jaren in de salon en zagen het samen wel zitten om naast hun werkzaamheden als schoonheidsspecialiste het ondernemersvak aan te gaan.

"Het zat altijd wel in de planning dat ik het bedrijf van mijn ouders zou overnemen", vertelt Laura Velthuijsen, de dochter van Henny en Peter. "Maar alleen zag ik het niet zitten." Kimberley heeft meer een ondernemersgeest en vult Laura daarin aan. Laura vult Kimberley weer aan door haar jarenlange praktijkervaring. "Toen zij aangaf er voor te willen gaan durfde ik de stap wel te zetten." Laura heeft in 1998 haar opleiding voor schoonheidsspecialiste afgerond. Na een korte tijd in een schoonheidssalon in Den Haag gewerkt te hebben is zij in 2000 het bedrijf van haar ouders ingestapt. Kimberley liep tijdens haar opleiding schoonheidsspecialiste stage bij Beauty Instituut Damsigt. Na het behalen van haar diploma in 2008 is zij bij deze schoonheidssalon gaan werken.

Beide dames hebben hun kennis de afgelopen jaren verbreed. Zo heeft Laura de opleiding tot diabetisch pedicure gevolgd en is expert op het gebied van permanente ontharing en gellak. Kimberley volgde in de jaren erna diverse cursussen op het gebied van acnebehandelingen, IPL ontharen, laseren, verwijderen van tatoeages en van huidoneffenheden. Daarnaast is Kimberley gediplomeerd huidtherapeut. Bij haar kunnen klanten dus ook terecht voor: oedeemtherapie, littekentherapie, camouflagetherapie of het aanmeten van elastische kousen.

Laura en Kimberley werken al jaren samen met Laura Fransen en Laura Endlich. Drie Laura's schept natuurlijk verwarring maar dat hebben de dames opgelost door er Laura 1, 2 en 3 van te maken. "Dat klinkt misschien gek maar onze klanten weten al niet beter", aldus Kimberley. Laura Fransen (2) is gespecialiseerd in behandelingen voor acne, wimperpermanent, La Stone massage en het verwijderen van huidoneffenheden. Daarnaast is Laura 2 ook een ervaren pedicure. Laura 3 is gespecialiseerd in het zetten van permanente make-up, wimperextentions en gellak. Daarnaast heeft zij zich verdiept in de anti-age behandeling mesotherapie en onlangs behaalde zij haar diploma als Allround Permanente Make-up Specialist Medisch en Cosmetisch.

Zo met elkaar bieden de dames een compleet pakket aan schoonheidsbehandelingen. "Iedereen doet de basisschoonheidsbehandelingen en harsen en heeft daarnaast haar specialisaties. Klanten kunnen eigenlijk voor elke soort behandeling bij ons terecht", vertelt Kimberley. Op de vraag of zij nog wat gaan veranderen in Beauty Instituut Damsigt is het antwoord volmondig 'nee'. "Waarom zou je iets veranderen in een bedrijf dat zo goed loopt", vinden Laura 1 en Kimberley. "Ik ben zo dankbaar dat ik zo'n mooi bedrijf mag overnemen", vult Kimberley daarop aan. Niet zichtbaar voor de klant maar waar de dames wel een moderniseringsslag gaan maken is het boekhoudsysteem. "Wij zijn bezig met het digitaliseren van de boekhouding. Maar daar merkt de klant niets van. Wat de klant wel op korte termijn gaat merken is de mogelijkheid om via de website online een afspraak te maken via de digitale agenda. "Maar de klant mag ook gewoon bellen voor een afspraak", aldus Laura.

Meer informatie over Beauty Instituut Damsigt is te vinden op www.damsigt.nl. De salon bevindt zich aan het Oosteinde 365 en is bereikbaar via: 070 - 386 55 26 of info@damsigt.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant