Marja samen met haar dochter Robin voor de gezellige feestwinkel in de Venestraat in Leidschendam (foto: Inge Koot).
Marja samen met haar dochter Robin voor de gezellige feestwinkel in de Venestraat in Leidschendam (foto: Inge Koot).

Roos Feestartikelen bestaat 5 jaar

Ondernemer in Beeld 948 keer gelezen

Roos Feestartikelen opende op 12 juli precies 5 jaar geleden haar deuren aan de Venestraat in Leidschendam. Dat vieren zij met een bijzondere actie voor klanten. Bij elke aankoop ontvangt de klant tot en met 16 juli een lootje waarmee een cadeaubon van 50 euro voor ballondecoratie te winnen is. Zaterdag na sluitingstijd wordt de winnaar bekend gemaakt via facebook.

Door Inge Koot

Marja Thoma is 5 jaar geleden samen met haar schoonvader gestart met de gezellige feestwinkel. Marja werkte in 2010 net een paar maanden bij Feestwinkel Paddenburg in Leiden toen de eigenaar besloot ermee te stoppen. "Ik had het daar zo naar mijn zin. Vond het echt heel jammer dat hij ermee wilde stoppen", vertelt Marja. Al snel besloot Marja de gehele inboedel op te kopen en een feestwinkel te starten in Leidschendam. "Mijn schoonvader zag het helemaal zitten en heeft mij het eerste jaar geholpen." Zijn ondernemerskwaliteiten kon Marja goed gebruiken omdat het ondernemerschap voor haar geheel nieuw was. Maar zij leerde snel. Zij ging van start met feest- en verkleedkleding, cadeauartikelen en accessoires maar voegde snel ballonnen aan het assortiment toe. "Mijn schoonvader zag dat niet zo zitten. Hij dacht dat daar geen knaak in te verdienen was", vertelt Marja lachend. "Maar nu is het ons best lopende product."

Marja heeft wel het een en ander uitgeprobeerd de afgelopen jaren. In eerste instantie had zij haar winkel vol hangen met kleding. Maar zij merkte dat klanten op internet zochten naar de juiste feestkleding en dan met een plaatje in de winkel kwamen. "Het had eigenlijk helemaal geen zin om zoveel kleding in de winkel te hebben. De klanten weten precies wat ze willen en dan bestel ik het en heb het binnen een paar dagen in huis."

Om die reden is zij een jaar geleden verhuisd naar het kleinere naastgelegen pand. In het grotere pand op nummer 65 is Rogier, de echtgenoot van Marja, zijn grote passie gaan uitoefenen, het repareren van fietsen. Dit is in een jaar tijd inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige fietsenwinkel waar ook nieuwe en tweedehands fietsen te koop zijn. De ondernemersgeest is duidelijk aanwezig in dit gezin want ook de vier dochters zijn regelmatig in de winkel te vinden. "Wij wonen tussen de twee winkels in. Dat is echt ideaal. Als ik bijvoorbeeld ballonnen moet bezorgen dan is er altijd wel een kind aanwezig die de winkel dan overneemt. Beter personeel kan je niet hebben, toch?"

Bij Roos Feestartikelen is de klant aan het goede adres voor versieringen, leuke cadeauartikelen en accessoires. Daarnaast verzorgt Roos Feestartikelen ballondecoraties. "Wij maken echt hele mooie decoraties. Ze zien er strak en netjes uit. Bij ons staan service en kwaliteit hoog in het vaandel. Wij leveren wanneer het de klant uitkomt, dus ook 's avonds en in het weekend. Wij gebruiken ballonnen van de beste kwaliteit die ook nog biologisch afbreekbaar zijn. Dus voor ballonoplatingen bij een begrafenis is dit niet schadelijk voor het milieu. Ook de linten die wij eraan hangen zijn biologisch afbreekbaar."

Meer informatie over Roos Feestartikelen op www.roosfeestartikelen.nl, facebook of via 070-3275025. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 09.30 uur. Op dinsdag, woensdag en vrijdag sluit de winkel om 18.00 uur, op donderdag om 21.00 en op zaterdag om 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant