[ONDERNEMER] Acupunctuur, Chinees medicijn zonder bijwerkingen | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Saskia Schuijt: "Veel mensen zijn van te voren bang voor het idee van naaldjes maar ze zullen snel ervaren dat het geen pijn doet en dat een acupunctuurbehandeling juist heel ontspannend is."
Saskia Schuijt: "Veel mensen zijn van te voren bang voor het idee van naaldjes maar ze zullen snel ervaren dat het geen pijn doet en dat een acupunctuurbehandeling juist heel ontspannend is."
ONDERNEMER

Acupunctuur, Chinees medicijn zonder bijwerkingen

  •   230 keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Leidschendam - Met de opening van haar acupunctuur- en massagepraktijk bij Karuna Yoga Center in Leidschendam kan Saskia Schuijt niet alleen gebruik maken van de mooie praktijkruimte in dit centrum maar ziet zij ook de voordelen van samenwerking met haar nieuwe collega's. "Ik geloof dat we er met de combinatie acupunctuur en yoga voor kunnen zorgen dat mensen in Leidschendam gezonder, blijer en meer ontspannen zullen worden," aldus Saskia van Praktijk Acupunctuur-Leidschendam-Voorburg.

Saskia heeft een westerse medische basisopleiding gevolgd bij het Anglo Dutch Intsitute for Oriental Medicine voordat zij van start ging met de driejarige acupunctuur opleiding bij de TCMA. Daarnaast is zij ook meteen een massageopleiding gaan volgen. Na haar afstuderen in 2005 werd zij door haar oud docente Marijke Pfeiffer gevraagd om in het Centrum voor Integrale Geneeswijzen in Amsterdam te komen werken. Daar heeft zij zeven jaar met veel plezier gewerkt. Voor de liefde verhuisde zij naar Den Haag en later naar Leidschendam. Zij werkte vervolgens een aantal jaar in het Hara Centrum in Den Haag en dan nu sinds april dit jaar in Karuna Yoga Center.

Acupunctuur bestaat al eeuwen en is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Steeds meer wetenschappelijke studies tonen de effectiviteit van acupunctuur aan. Acupunctuur moet niet gezien worden als alternatieve geneeskunde maar meer als aanvulling op de reguliere geneeskunde. "Het is een holistische geneeskunde, dat wil zeggen dat geest en lichaam gezien worden als een geheel. Dus ook dat lichamelijke klachten de geest kunnen beïnvloeden en andersom. Met acupunctuur behandel je allebei. Er wordt in de Chinese geneeskunde altijd gestreefd naar balans. En wel een balans tussen Yin en Yang. Yin en Yang zijn tegenovergestelden van elkaar maar hebben elkaar ook nodig om te kunnen bestaan en vloeien continue in elkaar over."

Acupunctuur is in te zetten tegen de meest uiteenlopende klachten. Van migraine, hoofdpijn, slapeloosheid, maagproblemen, darmklachten, overgangsklachten tot vruchtbaarheidsproblemen en blaasontsteking of hooikoorts. Volgens de Oosterse geneeskunde komen deze kwalen vaak voort uit een stagnatie van energie in meridianen . Deze energiebanen lopen over het hele lichaam . Om deze verstoringen te herstellen, worden dunne naaldjes op bepaalde punten in het lichaam geplaatst. Hierdoor nemen de klachten af of verdwijnen geheel. "Vaak is er na een of twee keer al een verandering merkbaar. Acupunctuur moedigt het lichaam aan het zelfhelend vermogen in te zetten en is daarmee in staat de weerstand te vergroten, pijn te verminderen en diep in te werken op zowel het lichamelijk als geestelijk functioneren." Bij klachten zoals hooikoorts raadt Saskia haar cliënten aan voor het pollenseizoen een aantal behandelingen te starten. "Het is moeilijk te zeggen hoeveel behandelingen voor een bepaalde klacht nodig zijn maar vaak is al gauw merkbaar of het werkt of niet. Na een paar behandelingen bespreken we altijd het vervolg.

Bij klachten als migraine of slapeloosheid blijven mensen vaak wel voor een 'onderhoudsdosis' langskomen eens in de zoveel tijd. Als mensen eenmaal een keer geholpen zijn door acupunctuur weten ze bij andere klachten de acupuncturist vaak ook sneller te vinden. Het maakt het aantal behandelingen meestal veel korter als mensen niet als laatste redmiddel pas voor acupunctuur komen."

"Door stress, roken, verkeerde houding, slechte voedingsgewoonten, te veel of te weinig beweging of omdat iemand bepaalde zwakke plekken heeft kunnen Yin en Yang uit balans raken waardoor klachten kunnen ontstaan. Met acupunctuur is die disbalans meestal goed op te lossen." Naast acupunctuur geeft Saskia ook advies over leefwijze en voeding. En… zij raadt haar cliënten ook dikwijls aan om yogalessen te volgen.

"Veel mensen zijn van te voren bang voor het idee van naaldjes maar ze zullen snel ervaren dat het geen pijn doet en dat een acupunctuurbehandeling juist heel ontspannend is." In het kader van de week van de acupunctuur, van 3 tot en met 9 oktober, biedt Saskia iedereen die dan een afspraak maakt een gratis intakegesprek aan.

 Op de website www.acupunctuur-leidschendam-voorburg.com is meer te lezen over vergoedingen door de zorgverzekeraar en kosten van een behandeling. Voor meer informatie of het maken van een afspraak tel : 06 4142 1791 of mail naar: saskia.schuijt@gmail.com.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>