[ONDERNEMER IN BEELD] Laat uw zaak pimpen door Toffee Apple | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Lynette de Vries (l.) met haar businesspartner Roelie Dröge (m.) en klant Astrid Goercharn (r.) voor het pand van AG Mondhygiënistepraktijk, waarvoor zij de marketing en communicatie verzorgt (foto: Inge Koot).
Lynette de Vries (l.) met haar businesspartner Roelie Dröge (m.) en klant Astrid Goercharn (r.) voor het pand van AG Mondhygiënistepraktijk, waarvoor zij de marketing en communicatie verzorgt (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER IN BEELD

Laat uw zaak pimpen door Toffee Apple

  •   395 keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - Een appel kost ongeveer € 0,50. Dompel hem in zoete rode stroop en de waarde stijgt naar € 3,00. "Dergelijke originele ideeën ontstaan vanuit creativiteit en zo heeft iedereen zijn eigen vakgebied", vertelt Lynette de Vries, initiatiefnemer van Toffee Apple.

"Dat is dan ook hoe Toffee Apple te werk gaat als wij je zaak pimpen en de uitstraling verbeteren door duidelijke marketingcommunicatie." Toffee Apple richt zich op het midden- en kleinbedrijf en neemt desgewenst de totale marketingcommunicatie uit handen. "Wij zijn pro-actief, werken snel en wij maken gebruik van de kennis van de ondernemer zelf

Lynette heeft vele jaren bij een management consultancy bedrijf gewerkt als hoofd van een businessunit, visuele communicatie. Zij wilde graag dichter bij huis gaan werken en ging op zoek naar een concept waarmee zij een eigen onderneming zou kunnen starten. "MKB bedrijven zijn het gewend om zoveel mogelijk zelf te doen om kosten te besparen. Ik heb een werkwijze bedacht waarbij MKB bedrijven ook toegang hebben tot marketingcommunicatie expertise die zij op kritische momenten goed kunnen gebruiken."

Dat dit werkt heeft Astrid Goercharn van AG Mondhygiënistepraktijk aan de van Wassenaerstraat in Voorburg inmiddels ondervonden. "Ik heb gebruik gemaakt van meerdere communicatie- en PR- bureaus", vertelt Astrid in haar praktijkruimte in Voorburg. "Lynette werkt met een heel andere opzet. Zij is pro-actief, houdt de markt in de gaten en binnen een mum van tijd is alles geregeld. Zij pakt meteen aan waardoor ik tijd heb om mij met mijn eigen vak bezig te houden."

Toffee Apple is een netwerkorganisatie die bestaat uit verschillende business partners. Lynette: "In het netwerk zitten specialisten op het gebied van (event)marketing, strategische merkopbouw, (web)design, fotografie, en (social media)copywriting. Hierdoor kunnen wij grotere projecten aannemen, van strategie tot uitvoering, zonder hoge bureaukosten door te berekenen aan de klant." Het MKB bedrijf staat centraal in de aanpak van Toffee Apple. "Wij merken dat er een enorme behoefte bij MKB bedrijven is aan merkbouw. In onze aanpak staat de kennis van de ondernemer centraal. We leggen eerst vast wat de klant weet. Daarna doorlopen we een proces en gaan op zoek naar de kanalen die het meest effectief en efficiënt zijn. Dit is vooral belangrijk op kritische momenten wanneer bijvoorbeeld gebruikelijke reclamemethoden niet meer genoeg opleveren."

Omdat Lynette het vanzelfsprekend vindt dat MKB bedrijven een klein marketing budget hebben doet zij er alles aan om de kosten laag te houden. Zij werkt met een abonnementssysteem. Een marketing abonnement van Toffee Apple houdt in dat de ondernemer voor een vast bedrag maandelijks gebruik maakt van deskundig advies en/of uitvoering. Een marketing abonnement kost € 45 per uur voor een vaste aantal uren per week over een periode van bijvoorbeeld 6 maanden. "Overigens krijgen leden van VOC en MKB Leidschendam-Voorburg 5% korting op de eerste vier weken van een marketing abonnement."

"De ondernemer bepaalt zelf wat hij of zij door ons laat doen en wat hij of zij zelf kan doen", aldus Lynette. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. "Tijdens het eerste gesprek kreeg ik al leuke tips van Lynette", vertelt Astrid. Astrid maakt gebruik van een abonnementssysteem. "Ik vind de begeleiding heel prettig. De kosten zijn duidelijk en dat maakt de samenwerking makkelijk. Toffee Apple werkt heel oplossingsgericht." En dat is nou juist de missie van Toffee Apple. Lynette: "Wij zorgen ervoor dat de marketing en communicatie die wij voor de klant doen meer resultaat oplevert. Net zoals MKB bedrijven gebruik maken van boekhouders voor een goede financiële huishouding van een zaak zo gebruiken steeds meer MKB bedrijven ook marketing communicatie experts. Marketingcommunicatie is immers nooit echt af."

Meer informatie over Toffee Apple is te vinden op www.toffeeapple.net, of bel naar 070 390 7609.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>