Afbeelding

'Ontspannen door inspanning' bij Mijn Yoga Studio

Ondernemer in Beeld 1.431 keer gelezen

Voorburg - In het bijzondere pand aan het Zwartepad 2 in Voorburg is alweer ruim 2 jaar Mijn Yoga Studio van Edith Wientjens gevestigd. In deze mooie ruime en lichte, moderne studio zijn gedurende de gehele week verschillende soorten yogalessen te volgen. "Je hoeft niet flexibel te zijn om bij ons een yogales te volgen, als je geest maar flexibel is", vertelt eigenaresse Edith Wientjens. 

Edith begon op haar 18e (nu 51!) met het geven van aerobic en bodypump lessen. "Toen ik zeventien jaar geleden borstkanker kreeg, 5 weken na de geboorte van mijn zoontje, moest ik een amputatie ondergaan. Mijn artsen vonden het op een gegeven moment tijd dat ik zou stoppen met deze zware lessen, het was niet goed meer voor mijn lijf. Dit was een grote teleurstelling want lesgeven vond ik heerlijk."

Zij is toen de tweejarige opleiding kinderyoga gaan doen en aansluitend de driejarige Hatha Yoga opleiding. Daarna volgde Edith nog Asthanga, Power Yoga en yin yoga opleidingen. In die tijd is ze ook haar bedrijf gaan opzetten, dat nu bijna 10 jaar bestaat. Ze is momenteel nog druk met de 500 uur Pralaya yoga opleiding, waar ze over de helft is van de opleiding. Pralaya is een yogavorm waarmee je de zwakste spiergroepen ten opzichte van de sterke spieren krachtiger maakt. Ook volgt ze intensieve workshops bij buitenlandse docenten op het gebied van Mindfulness en Yoga Nidra (yoga slaap).

Altijd wilde ze haar eigen studio en bij voorkeur in het Huijgenskwartier omdat haar ouders daar ruim 30 jaar geleden ook twee winkels hebben gehad. Haar oog viel op het oude Atelier 2. Er moest behoorlijk verbouwd worden maar het resultaat mag er zijn. De lessen vinden plaats in een sfeervolle studio met een schitterende lichtinval, mooie rustgevende kleuren en decoratieve deuren en meubels van steigerhout. 

Bij Mijn Yoga Studio worden op alle ochtenden zeven dagen per week lessen gegeven. En daarnaast op de doordeweekse avonden behalve vrijdag. Edith geeft die lessen niet allemaal zelf. Deze worden verzorgd door meerdere gediplomeerde en enthousiaste docenten. Edith heeft een down to earth mentaliteit die zij ook toepast in haar lessen. "Yoga moet vooral leuk zijn. Ik wil mijn leerlingen met een ontspannen gezicht met een glimlach de deur uit zien gaan. Daar word ik erg gelukkig van." 

Iedereen kan op elk gewenst moment instromen bij Mijn Yoga Studio. Aanmelden is niet nodig. "Je komt gewoon wanneer het jou uitkomt. Wij willen het graag makkelijk houden. Wat we ook willen is mensen helpen om zich bewuster te maken van hoe de geest invloed heeft op het lichaam.  Ontspanning door inspanning. In een yogales brengen we beweging en ademhaling samen. Hierdoor voel je je krachtiger en kom je meer in balans."

Op de website www.mijnyogastudio.nl is de inhoud van de verschillende yogalessen te lezen en ook voor wie welke les geschikt is. Mijn Yoga Studio organiseert regelmatig workshops met (inter)nationale en eigen docenten. Zoals bijvoorbeeld op zondag 19 februari de workshop 'De Helende kracht van de adem' door Arno Nistal ten Veen. Deze workshop richt zich op het herstel van je natuurlijke ademhaling en het contact met je ware zelf. Voor een gratis proefles kun je je aanmelden via: edith@mijnyogastudio.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant