Marieke:
Marieke: "Ik heb zelf een aantal healing behandelingen ondergaan en dat heeft mij zoveel goed gedaan. Toen dacht ik direct, op die manier wil ik ook iets voor mijn medemens betekenen" (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER IN BEELD

Healing geschikt voor klachten op fysiek, emotioneel en mentaal gebied

Ondernemer in Beeld 293 keer gelezen

Voorburg - Bij hoofdpijn, stress, slapeloosheid, maar ook bij fysieke klachten zoals herstel na een ziekte of ongeluk of bij pijnklachten en botbreuken kan healing uitkomst bieden. "Healing kan nooit de behandeling door de reguliere geneeskunde vervangen maar het bevordert wel het genezingsproces", vertelt healing therapeut Marieke de Koning. 

Marieke heeft Chemische Technologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Toen ging haar interesse al uit naar het vak kwantummechanica waarbij het gaat over energie van elektromagnetische golven. Healing heeft ook alles te maken met energie maar dan in het menselijk lichaam. Bij verstoringen of blokkades van die energie kunnen er op verschillende plekken ophopingen of tekorten van energie ontstaan, die zich dan weer kunnen manifesteren als lichamelijke, emotionele en/of mentale klachten. Toen Marieke een aantal jaar geleden de boeken van Barbara Brennan (Hands of Light en Light Emerging) las, had zij het gevoel of er een hele nieuwe wereld voor haar openging. In 2010 is zij gestart met de vierjarige opleiding tot healer aan de Barbara Brennan School of Healing Europe.

Uit eigen ervaring weet Marieke wat healing voor je kan betekenen. "Een aantal jaar geleden zat ik niet zo lekker in mijn vel. Ik heb toen zelf een aantal healing behandelingen ondergaan en dat heeft mij zoveel goed gedaan. Toen dacht ik direct, op die manier wil ik ook iets voor mijn medemens betekenen."

Healing heeft een holistische benadering waarbij ervan uitgegaan wordt dat er een relatie is tussen lichaam en geest en het zelfhelende vermogen van het lichaam. Wanneer het menselijk energiesysteem uit balans is, kan je daar last van krijgen. De een loopt misschien vast in zijn werk, de ander moet alle zeilen bijzetten om het thuis gezellig te houden. Ook zijn er mensen die steeds tegen hetzelfde probleem aan lopen en weer anderen zijn altijd maar gestrest of moe en weten niet waarom. Een energiesysteem uit balans kan zelfs leiden tot burn-out of depressie.

"Healing kan de energie weer in balans brengen. Je energie hoort te stromen en healing helpt je daarbij. De holistische healing bekijkt hoe alle aspecten van wie jij bent – fysiek, psychisch, emotioneel en spiritueel – samen zorgen voor bepaalde belemmeringen of klachten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bepaalde gebeurtenissen uit het verleden nog niet hebt losgelaten. Je hebt een afweermechanisme opgebouwd om jezelf te beschermen tegen pijn. De gedachten die je hierdoor over jezelf hebt gevormd, kunnen nog steeds klachten veroorzaken." 

Een healing behandeling bij Marieke duurt een uur. Hieraan vooraf vindt een vrijblijvende telefonische intake plaats zodat Marieke al een beeld heeft van de klachten. "Door in het energieveld te werken aan emotionele blokkades worden oude patronen doorbroken, waardoor nieuwe mogelijkheden in beeld komen. Na een healing voelen mensen zich over het algemeen energieker, rustiger en blijer!" Behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekering als mensen een aanvullende polis hebben.

Meer informatie is te vinden op www.praktijkmariekedekoning.nl. Om een afspraak te maken: tel. 06-55946734 of marieke@praktijkmariekedekoning.nl. De praktijk bevindt zich aan Via Verdi 125 in Voorburg.                                                                                                           

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant