'Ik luister naar mijn cliënten zonder voor hem of haar te bepalen hoe diegene zich moet voelen of moet denken' (foto: pr).
'Ik luister naar mijn cliënten zonder voor hem of haar te bepalen hoe diegene zich moet voelen of moet denken' (foto: pr).

Sherita Paltan geeft hypnotherapie en Critical Alignment Yoga

Ondernemer in Beeld 1.517 keer gelezen

Leidschendam - Onverwerkte gebeurtenissen, negatieve overtuigingen en belemmerende ideeën zijn allemaal opgeslagen in het onderbewuste. Dit is dan ook vaak de reden waarom veranderen of problemen oplossen zo moeilijk is. Hypnotherapie biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in dieperliggende persoonlijke obstakels en dit om te buigen naar meer persoonlijke vrijheid. Door middel van hypnotherapie maar ook door Critical Alignment Yoga biedt hypnotherapeut Sherita Paltan mogelijkheden om de balans te vinden bij trauma's, ziekte of somatische en onverklaarbare lichamelijke aandoeningen.

"Ik luister naar mijn cliënten zonder voor hem of haar te bepalen hoe diegene zich moet voelen of moet denken. Mijn doel is om samen op een constructieve manier te ontdekken hoe de relatie met jezelf verbetert voor meer persoonlijke vrijheid in doen, denken en zijn." 

Critical Alignment Yoga pakt chronische stress op zowel het psychische als het lichamelijke vlak aan. Door vanuit ontspanning en met bewuste aandacht yogaoefeningen op te bouwen en het lichaam te corrigeren naar zijn natuurlijke stand, kan spanning uit het lichaam losgelaten worden. Door spanning los te laten tijdens het uitvoeren van verschillende houdingen wordt er ruimte gecreëerd in het lichaam. Door een goede technische uitvoering van de oefening en door passief te blijven registreren, dus zonder proberen in te grijpen, zorgen de ruimte en de open aandacht ervoor dat de stress langzaam zijn greep verliest.

Bij hypnotherapie gaat Sherita op zoek naar de oorzaak van de klacht maar ook naar de hulpbronnen die de klacht doen verminderen of doen verdwijnen. De cliënt krijgt hierdoor veel meer controle.  "Je wordt je bewust van voorheen onbewuste ideeën, overtuigingen, onverwerkte gevoelens en als je die doorlopen hebt heb je veel meer kracht en inzicht om het in de toekomst anders te doen of anders te ervaren."

Sherita heeft jaren als leerkracht in het speciaal basisonderwijs gewerkt. "Ik ontdekte dat onder leerproblemen vaak emotionele blokkades ten grondslag liggen. Als leerkracht had ik eenvoudigweg de tijd en de vaardigheden niet om hierin iets te kunnen betekenen. Dit heeft mij gemotiveerd om psychotherapeutisch te werken met kinderen." Zij is de opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut gaan volgen en is als zelfstandig therapeut aan de slag gegaan. Tijdens de opleiding kwam zij in contact met een hypnotherapeut die haar afhielp van haar eigen faalangst. Als verdieping op het therapeutisch werken met kinderen ben ik een vierjarige opleiding hypnotherapie en integrale psychosociale therapie gaan volgen. De combinatie van yoga en therapie biedt herstelmogelijkheden op het gebied van lichaam en geest en activeert het zelfhelend vermogen."   

Door haar yogalessen en door haar begeleiding als hypnotherapeut zorgt zij ervoor dat mensen zich meer bewust worden van ongezonde patronen en hoe je weer een gezond contact kan onderhouden met jezelf. Door op een niet prestige gerichte manier met je lichaam om te gaan komt er niet alleen meer rust in je lichaam maar ook in je hoofd.  "Mensen met  onder andere spanning in nek, schouders en onderrug  hebben  baat bij Critical Alignment Yoga door het gebruik van verschillende tools." Hypnotherapie helpt mensen met klachten als weinig zelfvertrouwen, pijnklachten, angststoornissen, traumaverwerking, burn-out, prikkelbare darmsyndroom en onverklaarbare klachten. Met de inzet van verschillende methoden en technieken wordt een behandelplan opgesteld. 

De praktijk van Sherita Paltan bevindt zich aan de Vlietweg 14 (ingang 15) in Leidschendam. Meer informatie op sheritapaltan.nl. Voor een afspraak bel naar 06-46030482. Lesrooster Critical Alignment Yoga: maandag om 19.00 en 20.30 uur, woensdag om 9.00 en 10.30 uur, donderdag om 9.00 en 10.30 uur en zaterdag om 14.00 uur kinderyoga.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant