Jubine Nijmeijer, Anke de Hoop en Saskia Pinna-van Oyen in de yogazaal van Yogastudio Running Buddha (foto: Inge Koot).
Jubine Nijmeijer, Anke de Hoop en Saskia Pinna-van Oyen in de yogazaal van Yogastudio Running Buddha (foto: Inge Koot).

Laat maar los! bij Yogastudio Running Buddha voor Yoga en Pilates

Ondernemer in Beeld 1.042 keer gelezen

Voorburg - Al ruim een jaar is Yogastudio Running Buddha, gevestigd in het Huygenskwartier in het voormalig raadhuis van Voorburg. De Yogastudio biedt diverse yogavormen. Yoga speciaal voor ouderen, yoga voor kinderen en yoga voor iedereen tussen en oud en jong in. "Sinds september hebben we het rooster uitgebreid en werken we met een vast team aan yogadocenten", vertelt Anke de Hoop van Yogastudio Running Buddha.

Anke geeft zelf Dru Yoga, Yin Yoga en senioren/stoelyoga. Zij wordt bijgestaan door een team van ervaren docenten waaronder Jubine Nijmeijer (Healing Yoga), Pascale Verbeeck en Saskia Pinna (Do-in Yoga), Wilma van der Spijk (kinderYoga), Jessica Miog (meditatie met klankschalen), Natalia Uzieblo Kiyak (meditation and en mindfulness for everybody) en Carmen Urago (pilates). 

"Soms komen dingen op je pad", is het antwoord van Anke op de vraag hoe haar weg naar yogadocent is verlopen. Tot 6 jaar geleden was Anke jurist. Zij vond het tijd voor wat anders en gooide het roer volledig om. Zij opende een massagepraktijk en was ook bezig met het organiseren van reisjes naar haar huisje in Zweden. "Ik zocht een docent die in het huisje yogalessen kon geven. Maar ik bedacht mij ineens, waarom doe ik dat niet zelf." En zo startte zij de opleiding tot yogadocent en heeft zij inmiddels een eigen yogastudio met een grote verscheidenheid aan yogalessen. Anke is daarnaast ook tuinvrijwilligster bij het Huygensmuseum Hofwijck. En ook daar verzorgt zij elke week een yogales. Bij goed weer in de tuin en anders in de Pronkzaal van het museum.

Voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning, of die kampen met bijvoorbeeld stress, onrust of een burn-out, is er healing yoga en yin yoga. Healing yoga en yin yoga zijn rustige bewegingsvormen, en de lessen zijn een fijne tegenhanger voor het drukke dagelijkse leven. Dru yoga is een iets actievere les waarbij gestart wordt met het losmaken van de spieren en de les eindigt in rust met ademoefeningen en ontspanning. Do-in yoga is een yogavorm waarbij het zelfhelend en regulerend vermogen van het lichaam centraal staat. Voor onder ander expats bestaat er de mogelijkheid om een meditatie en mindfulnessles in het Engels te volgen. Pilates is een bewegingsvorm waarbij er meer aandacht ligt op spierversterkende oefeningen en lichaamshouding. Vanaf januari zal er weer maandelijks kinderyoga worden gegeven. Running Buddha biedt maandelijks interessante workshops zoals bijvoorbeeld 'Gongtherapie', 'Yoga en Verhalen', 'Yoga met live muziek' en een ademhalingsworkshop om vrijer te ademen. 

Mooie yogaruimte
"We zijn trots op onze heerlijke yogazaal", zegt Anke. "Deze straalt warmte, licht en rust uit. De kleuren oranje en geel geven de ruimte een geborgen en gezellige sfeer en dat is ook wat de docenten van Running Buddha willen neerzetten tijdens de les. Een goede sfeer helpt om de aandacht naar jezelf te brengen. Na afloop van de les schenken we thee en is er gelegenheid om ervaringen te delen en, zo je wilt, gezellig bij te praten."

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een tweetal proeflessen zodat zij een goede indruk kunnen krijgen. Aanmelden kan via www.momoyoga.nl/runningbuddha en meer informatie kun je lezen op www.runningbuddha.nl of bel naar 06-18120865 (Anke). Adres/ingang: Raadhuisstraat 47a Voorburg.

Uit de krant