Desiree van Santen en Riccardo Masmeijer begeleiden de sporters in de Fit20 studio (foto: Inge Koot).
Desiree van Santen en Riccardo Masmeijer begeleiden de sporters in de Fit20 studio (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER IN BEELD

Fit worden in twintig minuten per week

Ondernemer in Beeld 1.827 keer gelezen

Fit worden in twintig minuten per week. Dat kan bij Fit20 aan het Burgemeester Feithplein 1 in Voorburg. Door een korte intensieve manier van trainen waarbij de belangrijkste spiergroepen gebruikt worden, verbetert de conditie en voelt men zich fitter. "Het is een ideale training voor als je weinig tijd hebt of niet echt van sporten houdt maar wel fitter wilt worden", vertelt Riccardo Masmeijer, een van de personal trainers bij Fit20.  

Door: Inge Koot

Fit20 is een trainingsmethode die is gebaseerd op 25 jaar ervaring en onderzoek. In Nederland zijn er inmiddels ruim 100 Fit20 studio's. Tijdens de twintig minuten durende training, traint men op zes verschillende apparaten de belangrijkste spiergroepen: borst, benen, buik, heupen, rug en armen. "Je gaat door tot er spierfalen optreedt", zegt Riccardo. "Dit houdt in dat je het gewicht echt niet meer kunt optillen. Doordat je werkt tot je spieren echt niet meer kunnen, worden ze sterker."

In de ruimte waarin getraind wordt is het ongeveer 17 graden Celsius. Hierdoor ga je tijdens de training niet transpireren. Het is dus ook niet nodig om te kleden voor de training of na het sporten te douchen. "Bij fit20 train je heel langzaam met een lichter gewicht. Wanneer je dit heel langzaam doet, wordt het juist heel zwaar. Denk maar aan snel door je benen zakken of langzaam. Hierdoor kunnen we met weinig gewicht zwaar trainen, wat beter is voor gewrichten en blessurepreventie. Al de energie gebruik je om je prestatie te leveren en niet om je temperatuur omlaag te brengen door te transpireren.  Dit is ideaal voor mensen die nog even voor het werk of in de pauze willen trainen." Op verschillende grote kantoren is een Fit20 studio ingericht voor de medewerkers, zoals bij Nationale Nederlanden in Den Haag. 

Jeroen Harteveld is vijf jaar geleden gestart met de Fit20 Studio in Rijswijk. Riccardo kwam erbij en kort daarna hebben zij fit20 Wassenaar geopend. Twee jaar geleden opende zij de studio in Voorburg. Binnenkort wordt er weer een studio geopend, in Delft of Voorschoten. Deze vorm van sporten is erg populair bij jong en oud. Zo begeleidt Desiree van Santen, studio manager in Voorburg, een oudere dame die na een TIA achter een rollator moest lopen. Desiree: "Deze dame had steunkousen nodig maar het lukte haar niet die zelf aan te trekken omdat zij te weinig kracht in haar armen had. De thuiszorg hielp haar hierbij. Na een paar maanden Fit20 lukt het haar weer om dit zelf te doen."

Iedereen die voor het eerst bij Fit20 komt krijgt een intakegesprek. Daarin wordt besproken wat diegene als doel stelt. Riccardo: "Een duursporter wil bijvoorbeeld zijn spieren trainen om blessures te voorkomen tijdens het hardlopen. Dat kan ook gelden voor een tennisser. Maar een oudere dame of heer wil weer kunnen spelen met de kleinkinderen." Tijdens de fit20 training wordt men begeleid door een personal trainer. De trainer stelt de apparaten in op lengte en op het juiste gewicht. "De trainer zorgt ervoor dat je het goede tempo aanhoudt, en coacht de sporter door de zwaarste minuten van de training heen. Wij letten er op dat iedere oefening precies en correct wordt uitgevoerd en leggen de resultaten vast in de Fit20 iPad app."

Fit20 houdt op 21 april een open dag. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden een oefening uitproberen en een afspraak maken voor een gratis proefles. Meer informatie op www.fit20voorburg.nl, of via tel. 070-2190820. 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant