Maak gebruik van de kennismakingenaanbieding en proef de heerlijke grilworst van slagerij Hofman (foto: Inge Koot).
Maak gebruik van de kennismakingenaanbieding en proef de heerlijke grilworst van slagerij Hofman (foto: Inge Koot).

Traditionele slagerij Hofman in winkelcentrum Frederikhof

Ondernemer in Beeld 1.531 keer gelezen

Leidschendam - Met een echte Hollandse slagerij is het winkelaanbod in winkelcentrum de Frederikhof aan de Prins Frederiklaan in Leidschendam compleet. Hier kan men nog terecht voor de dagelijkse boodschappen. Jet Hofman en haar schoonzoon Pietje openden hun winkel op 8 juni en bieden een eerlijk stukje vlees en heerlijke vers gemaakte Hollandse maaltijden.  

"Met een bakker, kaasboer en groenteboer denken wij met onze Hollandse slagerij een goede toevoeging te zijn", vertelt Jet in de mooie ruime winkel aan de Prins Frederiklaan 193. "Voorheen zat er een Halal slager in dit pand maar daar bleek in deze omgeving geen behoefte aan te zijn. Wij zijn een echte Hollandse slagerij met heerlijk varkens- en rundvlees voor een goede prijs. En de maaltijden die wij aanbieden worden op grootmoeders wijze gemaakt." Jet vindt het heerlijk om in de winkel te staan. "Verkopen is echt mijn ding", vertelt zij enthousiast. Zij heeft vijf kinderen die inmiddels allemaal de deur uit zijn en vond het nu het moment om haar eigen winkel te openen. Samen met slager en schoonzoon Pietje is het idee om een slagerij te starten ontstaan. "Hij heeft verstand van het vlees en ik van het verkopen." 

Achter de winkel bevindt zich een mooie keuken waar Jet alle maaltijden bereidt. Hollandse maaltijden zoals rode kool met hachee, bloemkool, peertjes, andijviestamppot en heerlijke zelfgemaakte soepen zoals tomaten- en groentesoep zijn hier dagelijks te koop. Jet zorgt voor de maaltijden en Pietje, zoals de grote stevige slager al zijn hele leven genoemd wordt, is verantwoordelijk voor het vlees.

Pietje is opgegroeid in de slagerij van zijn ouders. Het vak is hem met de paplepel ingegoten. Hij heeft vervolgens veel ervaring opgedaan in verschillende slagerijen en slachthuizen. Nu, zo samen met zijn schoenmoeder, zorgt hij ervoor dat de klant een goed stukje vlees krijgt uit zuidwest-Frankrijk. De dieren groeien op bij traditionele boeren waar zij nog gewoon rond kunnen lopen in de wei. Dit komt ten goede aan de smaak en de structuur van het vlees. Bij slagerij Hofman kan men terecht voor varkens en rundvlees, kipfilet en ook paardenbiefstuk. 

Naast heerlijke maaltijden worden er meer producten door Jet en Pietje zelf gemaakt. Neem de filet americain of de zelfgemaakte gehaktballen en slaatjes. Ook de grilworst, die altijd in de winkel ligt om te proeven, komt uit de eigen keuken.

Om Leidschendammers kennis te laten maken met slagerij Hofman is er vanaf het moment dat Het Krantje uitkomt tot en met woensdag 18 juli een mooie aanbieding: voor een kilo rundergehakt of een kilo kipfilet betaalt men een week lang maar 5 euro. "Zo hopen wij veel inwoners te ontmoeten en te laten zien wat wij te bieden hebben", zegt Pietje. "En zij kunnen dan direct onze heerlijke grillworst proeven." 

Slagerij Hofman bevindt zich aan de Prins Frederiklaan 193 in Leidschendam. Voor vragen kan men bellen naar 06-14200684.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant