Madjo Dewus en Jenny Koegler zijn vanuit Den Haag via Rotterdam in Voorburg terecht gekomen met hun Bloemenkabinet (foto: Inge Koot).
Madjo Dewus en Jenny Koegler zijn vanuit Den Haag via Rotterdam in Voorburg terecht gekomen met hun Bloemenkabinet (foto: Inge Koot).

Fleurige bloemen en mooie planten bij het Bloemenkabinet

Ondernemer in Beeld 1.876 keer gelezen

Voorburg - De ervaren bloemist Madjo Dewus heeft sinds juli dit jaar het Bloemenkabinet geopend op het Julianaplein. Samen met zijn vrouw Jenny Koegler staat hij klaar om de mooiste boeketten te maken van vers van de veiling gehaalde bloemen. Maar je kan hier ook terecht voor planten, bloempotten, vazen en andere accessoires voor in huis. 

Madjo werkt al vanaf zijn 17e in een bloemenwinkel. Hij is begonnen bij zijn schoonvader in de kiosk tussen de Hema en C&A in het centrum van Den Haag. "Wij stonden naast de krokettenkraam van Van der Kraats", vertelt Madjo, die met veel plezier terugkijkt op deze periode. Na enige tijd heeft hij het bedrijf overgenomen en is samen met zijn vrouw verder gegaan. "Wij zijn 12 jaar geleden verhuisd naar de Grote Marktstraat maar daar moesten wij weg omdat de gemeente het hele centrum ging vernieuwen. Dat is nu 5 jaar geleden." Daarna heeft Madjo een bloemenwinkel geopend in winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. "Daar stonden we binnen. Dat vond ik niet prettig. Ik vind het heerlijk om lekker buiten te zijn. Dat maakt dit vak zo mooi." 

Toen Madjo hoorde dat de bloemenwinkel op het Julianaplein te koop stond is hij direct gaan kijken. Een ruime winkel met genoeg mogelijkheid om ook buiten de bloemen mooi uit te stallen. De keuze was snel gemaakt. Op 5 juli opende hij het Bloemenkabinet aan het Julianaplein 14, op de hoek tegenover Sport 2000. 

Madjo heeft het vak in de praktijk geleerd van zijn schoonouders. Hij heeft inmiddels 35 jaar ervaring maar geniet nog elke dag van de in- en verkoop van bloemen en planten. Driemaal per week gaat hij naar de veiling in Rijnsburg of Naaldwijk. Dan gaat de wekker om 04.15 uur. "Inkopen op de veiling is nog altijd best spannend. Op de klok veilen vind ik het leukst. Zo gaat het nog steeds in Rijnsburg. Dan zie je de karren met bloemen nog langskomen. In Naaldwijk gaat het via de laptop. Dat is toch net even anders." Door zijn jarenlange ervaring weet Madjo inmiddels wel hoeveel en wat hij moet inkopen. "Maar het komt toch nog weleens voor dat je van het een teveel hebt en van het ander te weinig. Maar dat hoort bij het vak." 

Bij het Bloemenkabinet zijn niet alleen bloemen uitgestald, los en in prachtige, kleurrijke boeketten. Er staan ook mooie vazen compleet opgemaakt met bloemstuk, potten met herfststuk en andere leuke accessoires voor in huis. Voor elke gelegenheid is er een leuk cadeautje te vinden bij het Bloemkabinet. Ook is het mogelijk om boeketten of bloemstukken te laten bezorgen. Voor bezorgen in de regio kan er 's morgens besteld worden zodat het 's middags kan worden afgeleverd.

Kijk op de facebookpagina voor leuke acties. Telefonisch bestellen kan via: 070 220 9315.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant