Kaas-, wijn- en delicatessenwinkel Proefhuys viert eerste jubileum | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Eigenaar Jochem Beijer heeft zin het jubileum en kijkt dan ook vol trots terug op de eerste vijf jaar van zijn Proefhuys.
Eigenaar Jochem Beijer heeft zin het jubileum en kijkt dan ook vol trots terug op de eerste vijf jaar van zijn Proefhuys.

Kaas-, wijn- en delicatessenwinkel Proefhuys viert eerste jubileum

  •   261 keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - Het is alweer vijf jaar geleden dat speciaalzaak Proefhuys aan de van Schagenstraat 11 in Voorburg haar deuren opende. Dit eerste jubileum wordt op zaterdag 10 november uitbundig gevierd. "De hele dag door kan er van alles geproefd worden. Buiten delen wij kaasfondue uit en voor veel wijnen geldt 6 halen 5 betalen."

Eigenaar Jochem Beijer heeft zin het jubileum en kijkt dan ook vol trots terug op de eerste vijf jaar van zijn Proefhuys. Hij heeft een plankje laten maken met Proefhuys-logo waarop hij de vijf meest verkochte kaasjes van de afgelopen vijf jaar aanbiedt. "Wij willen dit jubileum groots vieren met onze klanten", zegt Jochem enthousiast. 

In vijf jaar tijd is er veel gebeurd bij Proefhuys. Jochem heeft het pand onlangs gekocht en ook veel aan de inrichting gedaan. Het is nu een winkel zonder toonbank met een moderne, sfeervolle uitstraling. "Ik vind dat helemaal niks, die punt brie achter de toonbank snijden. Nu sta ik tussen de klanten. Dat voelt veel gastvrijer." De klant kan lekker rondsnuffelen en de kaasjes, noten of andere delicatessen zelf pakken. Ook het assortiment heeft in de afgelopen 5 jaar een ontwikkeling doorgemaakt. "Wij begonnen met 80 wijnen en hebben er nu 150 in de winkel staan. En wij verkopen nu 22 Hollandse kazen terwijl wij begonnen met 8 kazen."

Jochem is opgeleid als sommelier en heeft in meerdere kwaliteitsrestaurants gewerkt zoals Villa la Ruche in Voorburg. Voor advies over welke wijn past bij een bepaald gerecht, een bepaalde kaas of noten, en andersom, is men aan het goede adres bij Proefhuys. Jochem verkoopt dan ook zowel wijn, kaas als noten en nog andere delicatessen zoals mooie droge worsten. 

De inkoop van zijn producten doet hij het liefst lokaal en biologisch. Zo koopt hij een deel van zijn Hollandse kazen in bij de enige kaasboerderij in de gemeente, kaasboerderij De Vierhuizen in Stompwijk. "Zij leveren een eerlijk product met respect voor land en dier."

Jochem ziet zichzelf als een moderne ondernemer die goed luistert naar de klant. Daarnaast durft hij dingen te veranderen en risico's te nemen. Zo koopt hij steeds meer bij kleinere leveranciers die aandacht hebben voor hun producten. De Franse kaas komt bijvoorbeeld rechtstreeks uit Frankrijk. "Ik moet dan een behoorlijke hoeveelheid afnemen maar omdat ik ook aan de horeca lever is dit nu zeker haalbaar. De Franse boer levert een beter product dat optimaal is gerijpt." 

Kwaliteit staat bij Proefhuys hoog in het vaandel. Dat blijkt ook wel uit de certificering die inmiddels twee jaar op rij heeft plaatsgevonden. "Dan word je als ondernemer en winkel op allerlei onderdelen getest. Wij hebben bewezen dat wij aan meer dan 100 kwaliteitseisen voldoen die gesteld worden door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland. Daar ben ik best trots op." 

Bij ongeveer 15 horecabedrijven in Voorburg en omgeving zijn de kazen en of wijnen van Proefhuys terug te vinden op de menukaart. In de winkel ziet Jochem een hele schare trouwe klanten waarvoor hij heel dankbaar is. "Zonder hen zou ik niet kunnen bestaan. Daarom wil ik het vijfjarig jubileum samen met mijn klanten vieren."

Meer informatie: www.proefhuys.nl, Van Schagenstraat 11, Voorburg, tel. 070-3872458.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>