Tijdens het maken van een trouwvideo draagt Lois haar witte overhemd en strikje om er net als alle gasten extra mooi uit te zien (foto: LNM).
Tijdens het maken van een trouwvideo draagt Lois haar witte overhemd en strikje om er net als alle gasten extra mooi uit te zien (foto: LNM).
ONDERNEMER IN BEELD

Camjo Lois maakt bedrijven en bruidsparen blij

Ondernemer in Beeld 391 keer gelezen

Voorburg - "Ik woon nu 5 jaar in Voorburg en voel mij er helemaal thuis", vertelt de enthousiaste en gedreven Lois Nieuwenhoven-Knegtmans. Zij is al ruim 7 jaar zelfstandig actief als camerajournalist, afgekort camjo. Met haar eigen bedrijf heeft zij ook in Leidschendam-Voorburg goed voet aan de grond gekregen. "Ik ben nu druk bezig met korte filmpjes maken van alle raadsleden. Ik vind het heel leuk om kennis te maken met deze volksvertegenwoordigers uit mijn eigen gemeente. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal, dat maakt deze opdracht zo leuk." 

Lois volgde de HBO-opleiding Communicatie & Media en studeerde af bij Omroep West. Daar leerde zij filmen, interviewen en monteren. Hierna volgde zij de opleiding tot camjo bij Open Studio in Amsterdam. In 2011 startte zij haar eigen onderneming Lois New Media. Zij heeft al meerdere promotiefilmpjes gemaakt voor de gemeente Leidschendam-Voorburg maar ook de gemeente Den Haag behoort tot haar vaste opdrachtgevers. Daar werkt ze aan verschillende projecten voor wethouders en neemt zij regelmatig videoboodschappen op voor burgemeester Pauline Krikke. 

De video's worden verspreid via social media. Andere vaste opdrachtgevers van Lois zijn onder meer de Krajicek Foundation, Sport en Welzijn en HMC Antoniushove. Ook heeft ze de bedrijfsvideo's gemaakt voor Cosmo Hairstyling en Mijn Yoga Studio in Voorburg. Een diverse klantenkring wat haar werk afwisselend en interessant maakt.

Als camjo is Lois een filmmaker die als 1-mans team te werk gaat. Een camjo is de persoon die filmt, interviewt én de beelden monteert. Er worden steeds vaker camjo's ingezet en dat merkt Lois aan de grote variatie van opdrachten die zij binnenkrijgt. Als camjo creëer je makkelijker een ontspannen sfeer, omdat de gefilmde persoon alleen met Lois te maken heeft. "Ik ben heel flexibel tijdens de opnames en kan direct van achter de camera vragen stellen. Omdat ik zelf de montages doe, weet ik tijdens de opnames precies wat ik nodig heb." Ook levert het werken met een camjo kostenbesparing op. In plaats van een heel team, huur je maar één persoon in. Meer informatie over Lois New Media is te vinden op www.loisnewmedia.nl

Naast de zakelijke opdrachten, maakt Lois ook trouwvideo's voor bruidsparen. Dat doet zij onder de naam Liefde in Beeld (zie: www.liefdeinbeeld.nl). De trouwfilm bestaat uit beelden van de bruiloft en optioneel korte interviews met de gasten. Lois haalt op zo'n dag speciaal haar witte overhemd en strikje uit de kast om er net als alle gasten extra mooi uit te zien. Het bruidspaar krijgt een lange film met alle beelden en een korte clip om te delen op social media. "Ik krijg regelmatig lieve kaartjes van bruidsparen die mij bedanken voor de film. Ze vinden het heerlijk om alles samen te kunnen herbeleven en zijn erg blij dat ik erbij was om hun bruiloft voor eeuwig vast te leggen. Ik breng natuurlijk ook ál hun liefde in beeld! Welk bruidspaar wil dat nou niet?"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant