Leerlingen Drumschool Voorburg presenteren zich tijdens 'A Walk in the Park' | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Paul Reijenga is naast eigenaar van de drumschool ook drummer bij de Voorburgse band The Raspersj (foto: pr).
Paul Reijenga is naast eigenaar van de drumschool ook drummer bij de Voorburgse band The Raspersj (foto: pr).

Leerlingen Drumschool Voorburg presenteren zich tijdens 'A Walk in the Park'

  •   389 keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - Leerlingen van Drumschool Voorburg staan zondag 26 mei op het podium tijdens het culturele festival 'A Walk in the Park'. "Uiteraard heel spannend en cool voor de leerlingen om op een echt festival op te treden "maar wij zorgen ervoor dat iedereen goed voorbereid op het podium staat", zegt de enthousiaste eigenaar van Drumschool Voorburg, Paul Reijenga.

Drumschool Voorburg is sinds de start in 2002 uitgegroeid tot een muziekschool waar leerlingen terecht kunnen voor drum - percussie – gitaar - basgitaar - piano – keyboard, zang en dj/producerlessen. Daarnaast wordt er bandcoaching gegeven. Het is een plek waar beginners, gevorderden, amateurs en professionals in alle leeftijdscategorieën lessen kunnen volgen. Aan de drumschool zijn 18 docenten verbonden.
"De meeste leerlingen volgen privélessen maar ook onze bandcoachinglessen worden steeds populairder". "Je ziet ook dat er steeds meer jonge bandjes worden gevormd in de gemeente. Dit ontstaat vaak al op de middelbare scholen. Tijdens de bandcoachinglessen begeleiden wij deze bands zodat ze verder kunnen komen. Het kan gaan om repertoire-opbouw, samenspel, sound, het schrijven en het opnemen van nummers of het optreden. Je ziet sommigen zichzelf al ontwikkelen tot hele serieuze bands. Houd bijvoorbeeld de punkrockers van Scotty Doesn't Know in de gaten.

Sinds vorige jaar verzorgen wij ook DJ/Producerlessen." Tijdens deze lessen leren de leerlingen om eigen (dance) tracks te componeren en te produceren met behulp van de computer. Electronische dance is erg populair, het is lekkere muziek en er zijn natuurlijk een paar hele bekende Nederlandse DJ's. Daarnaast heb je met een betrekkelijk kleine investering een studio in huis waar je elektronische tracks kunt produceren. Een laptop, software en eenvoudige speakertjes zijn genoeg om te kunnen starten.

Toen Paul in 2002 met zijn drumschool van start ging, in het pand aan de Herenstraat 139, maakte hij gebruik van één studio. Inmiddels beschikt de drumschool over zes studio's en daarnaast een pand waar bands en individuele muzikanten kunnen oefenen. Deze oefenruimte, die zich bevindt tussen Westvliet Racketcenter en sportpark Westvliet, is bij de gevestigde Voorburgse muziekwereld bekend onder de naam 'STiP of 'Het Groene huisje' en bestaat uit 2 oefenruimtes en een chillruimte/keukentje. "In dit gebouw hebben bands als Earth & Fire, Hans Vermeulen en Diesel nog geoefend. Het is leuk om te zien dat hier nu veel schoolbandjes oefenen en dat er een hele nieuwe muziekscene in de gemeente ontstaat"

Paul is naast eigenaar van de drumschool ook drummer bij de Voorburgse band The Raspers. Deze band treedt nog steeds op in het land en staat ook regelmatig op het podium tijdens festiviteiten in Leidschendam-Voorburg. Tijdens de Open Dag hebben de leerlingen de keuze om mee te spelen met The Raspers of met de Drumschool Voorburg Allstar Band. "Met de Raspers spelen we vooral 60ties en 70ties repertoire terwijl de 'All Stars', bestaande uit leraren van de drumschool, ook veel liedjes van nu spelen. Zo is er voor iedereen wat wils.

In 2004 vond de eerste open dag plaats bij Drumschool Voorburg. tot twee jaar geleden voor de drumschool in de Herenstraat. Vorig jaar was dit voor het eerst tijdens het 'A Walk in the Park' festival. De leerlingen, samen met The Raspers of met The Allstars, staan op het podium op zondag 26 mei van 14.00 tot 18.00 uur. Meer informatie over Drumschool Voorburg: drumschoolvoorburg.nl of bel naar 06 41 32 82 65.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>