José en René Kool geven deze maand bij € 15,- aan stoffen en fournituren een leuke verassing (foto: Inge Koot).
José en René Kool geven deze maand bij € 15,- aan stoffen en fournituren een leuke verassing (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER IN BEELD

Een winkel met 'Van Alles & Nog Wat' aan de Bruijnings Ingenhoeslaan

Ondernemer in Beeld 3.298 keer gelezen

Voorburg - Een eigen winkel is al 11 jaar de droom van José en René Kool. Deze droom is begin mei werkelijkheid geworden met de opening van hun winkel 'Van Alles & Nog Wat' aan de Bruijnings Ingenhoeslaan 108 in Voorburg. Met stoffen, fournituren, antieke meubels, leuke curiosa en snuisterijen is dit een plek waar je heerlijk in kunt rondstruinen. Maar ook voor het aanschaffen of laten restaureren van schilderijlijsten kan men terecht bij 'Van Alles & Nog Wat'

José heeft met heel veel plezier in een stoffenwinkel gewerkt. Nu de kinderen naar school gaan wil zij haar oude liefde weer oppakken. Mooie stoffen waarmee kleding kan worden gemaakt maar ook stoffen voor het quilten. Die zijn te vinden in de bijzondere winkel aan de Bruijnings Ingenhoeslaan. Een quilt is een doorgestikte deken. "Ik merk dat hier veel vraag naar is", vertelt José. José naait zelf ook nog veel, met name kleding voor haar kinderen. In de winkel hangt dan ook een schattig jurkje dat zij heeft gemaakt voor haar dochter. Dus voor naaiadvies kan men ook binnenlopen bij 'Van Alles & Nog Wat'.

René is de verzamelaar van het stel. Hij vindt het heerlijk om over rommelmarkten te struinen en op zoek te gaan naar spullen 'waar hij wel wat mee kan'. "Ik hou erg van oude spullen die ik dan weer netjes ga maken zoals bijvoorbeeld antieke meubels." In de winkel staan een aantal leuke antieke meubels die klaar zijn om verkocht te worden. "Ik bewaar ook van alles omdat ik weet dat ik het dan wel weer ergens voor kan gebruiken." Maar het restaureren van oude schilderij lijsten is echt zijn passie. "Van die mooie ornamenten lijsten, die zijn vaak lang in de familie en hebben een grote emotionele waarde. Ik vind het heerlijk om die lijst dan weer helemaal mooi te maken."

Naast het restaureren van lijsten zijn er ook nieuwe lijsten te koop bij 'Van Alles & Nog Wat'. Achter de winkel bevindt zich de werkplaats van de ambachtelijke lijstenmakerij waar met de beste apparatuur en materialen en het grootste vakmanschap, lijsten worden gemaakt. In de winkel zijn monsters te vinden van lijstprofielen. René neemt graag uitgebreid de tijd om de klant voor te lichten en te helpen bij het maken van een keuze.

In oktober vorig jaar hebben José en René het winkelpand aan de Bruijnings Ingenhoeslaan gekocht. Zij wonen zelf in de buurt dus zijn dan ook heel blij dat ze na een lange zoektocht eindelijk een geschikt pand vonden en dan zo dichtbij. Het heeft wel wat tijd gekost om het pand helemaal naar hun zin te verbouwen maar sinds begin mei is de winkel geopend. Nog niet met het gehele assortiment. De lijstenmakerij moet nog geïnstalleerd worden maar het echtpaar wilde niet langer wachten met de opening.

'Van Alles & Nog Wat', Bruijnings Ingenhoeslaan 108, Voorburg is geopend op donderdag en vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 14.30 uur. Meer informatie is te verkrijgen via info@vanallesennogwat.shop of 070-4062164.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant