Logo hetkrantje-online.nl
Richard Gregoire van Gregoire Mediation biedt een totaalpakket voor advies en uitvoering van de echtscheiding (foto: Henry's Photodesign).
Richard Gregoire van Gregoire Mediation biedt een totaalpakket voor advies en uitvoering van de echtscheiding (foto: Henry's Photodesign).
ONDERNEMER IN BEELD

Gregoire Mediation zorgt voor rust tijdens uw scheiding

  •   53 keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - Een mediator is een onpartijdige derde die de gesprekken over de echtscheiding begeleidt. Zo staan de ex-partners niet tegenover elkaar, maar zijn zij samen bezig om goede afspraken met elkaar te maken. Richard Gregoire is mediator en met zijn ervaring in de financiële dienstverlening zorgt hij er niet alleen voor dat de ex-partners op een rustige en vriendelijke manier de scheiding doorlopen maar dat het ook op financieel gebied goed geregeld is. 

"Een echtscheiding zet je hele wereld op zijn kop. Tegelijk moeten er in korte tijd veel zaken worden geregeld door de partners", vertelt Richard. Als mediator is Richard gespecialiseerd in juridische, financiële en fiscale advisering bij echtscheiding. Maar juist de wijze waarop hij de gesprekken voert met zijn cliënten wordt zeer gewaardeerd. "Wat veel van mijn cliënten laten weten, is dat ik onder alle omstandigheden rustig blijf, goed kan luisteren en oprecht ben. Mijn open persoonlijkheid nodigt uit om makkelijker moeilijke dingen te delen. Jaren geleden kreeg mijn leven een grote wending omdat ik ging scheiden. Ik ben dus met recht een ervaringsdeskundige, wat helpt om me te verplaatsen in ieders situatie."

De mediator zorgt ervoor dat de ex-partners elkaar zo goed mogelijk begrijpen. En dat de afspraken die zij op papier willen hebben, voor beiden zo evenwichtig mogelijk zijn. "Het komt voor dat een van de echtelieden vanuit schuldgevoel teveel weg wil geven. Dan grijp ik in. Ik zorg ervoor dat er een eerlijke verdeling plaatsvindt op alle gebieden."

Mediationpraktijk Gregoire Mediation biedt een totaalpakket voor advies en uitvoering van de echtscheiding. Richard: "Ik maak direct helder hoe de portemonnee eruit ziet na de scheiding, dit geeft rust en duidelijkheid. Dat maakt het mogelijk om weloverwogen beslissingen te nemen door de ex-partners. Daarbij verzorg ik de volledige juridische afwikkeling bij de advocaat, de rechtbank en de administratieve afwikkeling bij de gemeente. Daar zien mensen vaak enorm tegenop. Ik neem hen deze zorg uit handen en biedt duidelijkheid voor de toekomst."

Richard houdt gedurende het hele scheidingstraject rekening met het belang van beide partners. "Als mensen uit elkaar gaan moet de bestaande gezamenlijke financiële situatie worden opengebroken en verdeeld. Beide partners willen tegelijk hun leven weer oppakken en financieel inrichten. Ik zoek naar de beste oplossing voor beide partijen."

Goede afspraken zijn nog belangrijker als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Richard zorgt voor een duidelijke opbouw van de kinderalimentatie. "Zo voorkom je ruzie over wie wat voor de kinderen betaalt. Ook als ouders kiezen voor co-ouderschap. Ook dan moet de zorg voor de kinderen en de kosten tussen de ex-partners goed worden verdeeld." 

Richard Gregoire is een geregistreerd MFN-Mediator (Mediatorsfederatie Nederland), de autoriteit op het gebied van mediation in Nederland. "Mijn kracht ligt in het niet-oordelen, ruimte geven aan beide partners en het laten inzien dat de oplossingen vaak bij de ex-partners zelf liggen, al zien zij dat niet direct. Doel van mediation is altijd samen tot overeenstemming te komen."

Meer informatie: 06-15107578, richard@gregoiremediation.nl, www.gregoiremediation.nl. Via de website kan er vrijblijvend een afspraak worden gemaakt.
 

Meer berichten