Logo hetkrantje-online.nl
Anton, Nadine en Reno bereiden de heerlijk poké bowls in de winkel aan de Rozenboomlaan 41 (foto: Inge Koot).
Anton, Nadine en Reno bereiden de heerlijk poké bowls in de winkel aan de Rozenboomlaan 41 (foto: Inge Koot).
ONDERNEMER VAN DE WEEK

Beleef de smaakexplosie van de poké bowl van Poke2Go

  •   keer gelezen   Ondernemer in Beeld

Voorburg - "Eindelijk hebben we nu ook een in Voorburg een winkel waar we een poké bowl kunnen kopen", is een veelgehoorde reactie na de opening van Poke2Go op 1 juli dit jaar. Reno, Anton en Nadine staan in de winkel aan de Rozenboomlaan 41 klaar om de heerlijke en gezonde poké bowls te bereiden. Zij worden bijgestaan door het bezorgteam bestaande uit Mazin, Tristan en Kealan.

Een poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii. Dit gerecht wordt door de vissers gegeten en is de manier om de restjes vis op te maken. Vandaar ook de naam poké dat letterlijk 'visrestjes' betekent. Poké bowls zijn de trend van dit moment. Ze zitten vol smaak, zijn gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Daarom is het ook zo leuk om de poké bowl helemaal zelf samen te stellen. Dat kan bij Poke2Go online op de website of in de winkel zelf.

Chef-kok Anton zorgt voor de kwaliteit van de poke bowls. "Wij gebruiken hoogwaardige producten zoals echte sushirijst en rijstazijn. Bij ons kan je kiezen uit witte en bruine rijst. Deze laatste rijstsoort bevat meer vitaminen, mineralen en vezels. De vis wordt dagelijks vers aangeleverd door Seafood Center en Qvis."

De traditionele poké bowl bestaat uit blokjes vis, meestal is dit verse tonijn of zalm gemarineerd in sojasaus, sesamolie en bosuitjes. Deze ingrediënten komen uit de Aziatische keuken. Door al deze verschillende verse ingrediënten ziet de bowl er niet alleen aantrekkelijk uit, maar is ook een ware smaakexplosie.

Anton werkt al jaren in de Aziatische keuken. Hij is het bedrijf Poke2Go samen gestart met zijn compagnon Patrick. "Dit is onze eerste winkel. Ik woon zelf in Voorburg en dit leek mij een goede plek om van start te gaan." En dat bleek een goede keuze van Anton. Het bedrijf heeft een vliegende start doorgemaakt. Veel Voorburgers weten de winkel te vinden en ook online gaat het helemaal los. Anton houdt wel van een gezellig praatje met zijn klanten. "Als onze vaste klant Bo Vrolijk binnenkomt kan mijn dag niet meer stuk", vertelt hij lachend.

Poke2Go heeft al veel vaste klanten en ziet ook alleen maar positieve recensies op Internet. Zij doen er alles aan om versnelt bekend te worden in de omgeving. Zo zijn zij met mini poké bowls langs geweest op basisschool Pius X in Voorburg. "Op het schoolplein hebben wij die mini poké bowls uitgedeeld aan de ouders." Ook gaat Anton met zijn collega's langs bij kantoren om het product te introduceren. "Een gezonde poké bowl als lunch voor het kantoorpersoneel of tijdens een vergadering is natuurlijk een hele verantwoorde keus."

Naast de poké bowls wil Anton binnenkort ook Japanse snacks gaan aanbieden. "Dat zijn een soort dumplings maar dan op Japanse wijze klaargemaakt."
Poke2Go is de gehele week geopend van 12.00 tot 20.00 uur. Bestellen kan via de website www.poke2go.nl of telefonisch via 070-7503867. Afhalen en zelf de ingrediënten aanwijzen is natuurlijk nog leuker. Kom langs in de gezellige winkel aan de Rozenboomlaan 41 in Voorburg.

Meer berichten