VVD-raadslid Laurens van der Linden: "Te lange wachtlijsten voor zwemles" (foto: pr / Michel Groen).
VVD-raadslid Laurens van der Linden: "Te lange wachtlijsten voor zwemles" (foto: pr / Michel Groen). Michel Groen_MG Fotografie

VVD LV wil aanpak van langewachtlijsten voor zwemles

Politiek 600 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De wachtlijsten voor zwemles zijn door corona en personeelstekort in de gemeente fors opgelopen. Dat blijkt uit antwoorden op raadsvragen van de lokale VVD-fractie. 

Tijdens de coronalockdowns stelde de VVD-LV ook al vragen over de wachtlijsten. Naar nu blijkt zijn die wachtlijsten na corona niet weggewerkt, maar juist bijna verdubbeld. De partij wil actie van de gemeente.

VVD-raadslid Laurens van der Linden: “Kinderen in onze gemeente moeten ruim een half jaar tot soms wel een jaar wachten tot ze kunnen beginnen met zwemles. Op die leeftijd is dat natuurlijk ontzettend lang. Voor corona was er een wachttijd van 2 tot 3 maanden.”

Hij vervolgt: “Als kinderen op tijd kunnen beginnen met zwemles is dat erg goed voor hun ontwikkeling en ook voor de veiligheid. Wij willen dat de gemeente haar rol pakt en de wachtlijsten zo snel mogelijk terugdringt.”

VVD Leidschendam-Voorburg dient tijdens de raadvergadering een motie in, die de het college vraagt om begin volgend jaar met een actieplan te komen om de wachtlijsten aan te pakken. Als er acties mogelijk zijn die direct ingevoerd kunnen worden moet de gemeente daar niet op wachten. De VVD-LV wil dat deze acties dan direct worden uitgezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant