Geen groene stroom, maar groene wijn!

di 12 jul 2011, 15:19 Regio 0 keer gelezen

Regio - Eerlijk en biologisch eten is dé trend. Er liggen groenten en eieren van de lokale boer in het schap en supermarkten nemen steeds meer biologische producten in hun assortiment op. Van vlees tot brood en van zuivelproducten tot nu ook groene wijn.

Groene wijn?

Maar wat is dat nu eigenlijk: een biologische groene wijn? Dat is heel simpel. Wijn die is gemaakt van biologisch geteelde druiven. Druiven die met aandacht en zorg voor het milieu zijn geteeld, zonder gebruik van kunstmest, gentechnologie en met een minimaal gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen.

In de biologische wijnbouw wordt heel bewust gebruik gemaakt van de natuurlijke begroeiing in en om de wijngaard. Dat is namelijk goed voor de bodem. Zo kun je wijngaarden tegenkomen met prachtige veldbloemen tussen de wijnstokken. Om de begroeiing wel een beetje in de hand te houden wordt er door de wijnboer geploegd en gemaaid. Sommigen laten zelfs schapen grazen tussen hun wijnstokken, om de groei van onkruid te beheersen.

Supermarkt PLUS heeft nu ook deze milieuvriendelijke wijn in haar schappen liggen. Nu ligt de mogelijkheid bij u om op een (simpele) manier uw steentje bij te dragen aan het milieu.

Uit de krant