De gezichten werden vernield.
De gezichten werden vernield.

'Presentatoren het zwijgen opgelegd'

Regio 118 keer gelezen

Den Haag - Twee mannen vernielden vrijdagmorgen 8 juni de gezichten van het zandsculptuur 'VI Oranje'. Het duo werd op heterdaad betrapt en aangehouden.

Politieagenten zagen om 05.00 uur dat twee mannen (24 en 25 jaar) zich verdacht ophielden bij het zandsculptuur 'VI Oranje'. Bij het zien van de agenten renden beide verdachten hard weg.

Eén van hen klom over een hekwerk en rende hierna naar de Palacestraat. Daar konden agenten de man aanhouden. De tweede verdachte werd net voor de Palacepromenade aangehouden.
Uit onderzoek bleek het duo de gezichten (mond en neus) van het zandsculptuur van de drie presentatoren Rene van der Grijp, Wilfred Genee en Johan Derksen te hebben vernield.

Eén van de verdachten raakte bij het klimmen over het hek gewond aan zijn hand. In het ziekenhuis werd de wond door een arts met vijf hechtingen gedicht. Bij het verhoor verklaarde een van de verdachten later vanochtend dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De politie maakt tegen het tweetal proces-verbaal op. Het zandsculptuur wordt in de loop van de dag hersteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant