Afbeelding

Kennis verkeersregels laat te wensen over

Regio 8 keer gelezen

Regio - In de afgelopen 15 jaar is 40% van de verkeersregels gewijzigd. Vele weggebruikers hebben lang geleden het rijbewijs gehaald maar zich er daarna nooit meer in verdiept. Om vooral oudere  verkeersdeelnemers te helpen zich veilig door het verkeer te bewegen lanceert Veilig Verkeer  Nederland de online VVN Opfriscursus; vvn.nl/opfriscursus.

Deze online verkeerstest maakt binnen een paar minuten zichtbaar hoe de eigen verkeerskennis ervoor staat. Na de online verkeerstest kunnen mensen  eventueel een VVN Opfriscursus in de buurt volgen. Veilig Verkeer Nederland organiseert deze  opfriscursussen door het hele land.  

Veilige mobiliteit voor senioren is al jarenlang een belangrijk doel van Veilig Verkeer Nederland. Hoewel  senioren vaak veel verkeerservaring hebben en erg oplettend zijn, zijn ze erg kwetsbaar in het verkeer.  Senioren hebben daardoor een vergroot risico om betrokken te raken bij ongevallen. Van de 570  verkeersdoden in 2013 was maar liefst 40% ouder dan 65 jaar.

"Deze opfriscursussen blijken te voorzien in een behoefte", aldus VVN-voorzitter Liesbeth Spies. "Uit  onderzoek binnen ons VVN Panel weten we dat mensen open staan om op een laagdrempelige wijze  online hun verkeerskennis op te frissen. In eerste instantie richt VVN zich op de oudere verkeersdeelnemer. Veel mensen zullen het herkennen: je doet één keer in je leven examen en daarna gebeurt er niets meer aan het opfrissen van de verkeerskennis", aldus Spies.

Wij zijn ervan overtuigd dat de online verkeerstest ook bij jongere- en beroepsmatige weggebruikers goed gaat scoren. De VVN-Opfriscursus is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Verjo, Plus Media en AllSecur.

Uit de krant