Afbeelding

In Zuid-Holland 280.000 kinderen naar Koningsspelen

Regio 12 keer gelezen

Regio - Morgen is het weer zover: de Koningsspelen 2015. In Zuid-Holland doen 1136 scholen en in totaal 279. 967 kinderen mee aan de derde editie van de Koningsspelen.

In Nederland, het Caribisch gebied en andere Nederlandse scholen in het buitenland doen er dit jaar ruim 1,2 miljoen leerlingen en 100.000 leerkrachten mee op 6019 scholen. Vorig jaar deden 1,1 miljoen kinderen in Nederland en het Caribisch gebied mee aan de Koningsspelen.

Wat zijn de Koningsspelen?
De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de Inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Scholen zijn vrij om zelf invulling aan de Koningsspelen te geven. De dag begint traditiegetrouw met het Koningsontbijt waarna het tijd is voor het sportieve gedeelte van de dag. Alle deelnemende scholen hebben in de aanloop naar de Koningsspelen een feestpakket ontvangen met diverse sportartikelen. Ook konden alle scholen gratis ontbijtpakketten afhalen voor het Koningsontbijt. Elke school mag zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. Het gaat om een dag vol beweging voor kinderen, die wordt voorafgegaan door een feestelijk Koningsontbijt.

Uit de krant