Afbeelding

TenneT extra waakzaam bij hoogspanningsstations

Regio 144 keer gelezen

Regio - Energiebedrijf TenneT ziet de laatste tijd een toename van koperdiefstal. Afgelopen nacht zijn drie koperdieven opgepakt die op het 150kV hoogspanningsstation van TenneT bij Haps (een dorp in Noord-Brabant) werden betrapt door bewakingscamera's.

Eén crimineel kon op het station zelf worden aangehouden, de andere twee werden na een achtervolging met een politiehelikopter, uitgerust met warmtesensoren, in de kraag gevat.

"De afgelopen maanden ziet TenneT, na een sterke daling in 2014, weer een toename van koperdiefstal. Vooral op hoogspanningsstations is het dit voorjaar vaker raak dan in dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is dat de koperdieven vaak op dezelfde manier te werk gaan. Vanwege deze zich herhalende modus operandi vermoedt TenneT dat het om dezelfde (groep) koperdieven gaat", zo vertelt een woordvoerder aan onze redactie.

Zeer gevaarlijk
Koperdiefstallen op hoogspanningsstations leveren veel gevaar op voor zowel de samenleving (directe gevaarzetting op station door gat in hek) als voor TenneT-medewerkers (aardingen die ontvreemd worden).

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant