Spits Leo Dijkhuizen duelleert in het voor Forum Sport al na 22 minuten verloren duel (foto: Alexander Wagener).
Spits Leo Dijkhuizen duelleert in het voor Forum Sport al na 22 minuten verloren duel (foto: Alexander Wagener).

SEV, RKAVV en Wilhelmus boeken klinkende overwinningen

Regio 349 keer gelezen

Forum Sport-Vitesse Delft 0-2 (0-2)

Beide clubs troffen elkaar 8 juni 2013 voor het laatst, toen Forum Sport de nacompetitiefinale thuis met 6-1 van Vitesse Delft won en naar de 1e klasse promoveerde. De temperatuur, opstelling en het scoreverloop waren nu totaal anders. Van 13 man toen waren in de gure wind alleen Thijs Yperlaan en Nychel l'Ami nog over. Michael Jongeburger (ontstoken knie) en keeper Evander Bendt (toen keeper, nu spits 2e elftal) zijn ook nu nog selectielid; de anderen spelen (recreatief) elders of zijn gestopt. Bankzitter en keeper Dave Schilperoort en gelegenheidsrechterspits Matthijs de Jong speelden toen nog voor Vitesse Delft. "Ik ben in een hogere klasse aan een nieuw elftal gaan werken en dat hebben we niet verkeerd gedaan", zegt trainer Andre Lourens, die zaterdag baalde. "Er zit altijd wel een wedstrijd bij waarin alles mislukt, maar uitgerekend nu had dat niet mogen gebeuren." Dat clublieden over de matige prestaties morren kan hij dan ook billijken. "Maar laat men dat dan wel tegen mij en niet achter mijn rug doen. Dat vind ik respectloos. Ik te lang bij de club of te vroeg gezegd dat ik stop? Ga de dialoog met mij aan. Ik train altijd in het donker, zeg ik maar. Niemand weet wat er gebeurt, maar ik weet wel dat ik alle vertrouwen in de inhaalslag heb. We krijgen minder goals tegen dan vorig seizoen, maar scoren tot nu toe te weinig. Tot en met de laatste minuut van het seizoen zal ik iedereen in zijn kracht blijven zetten. Neptunus Schiebroek uit is een reactief Vitesse Delft in het kwadraat." Overigens kopte Sander van Akkeren (ex-RKAVV) voor de ploeg van Voorburger Peter Klomp (ex-trainer RKAVV), die met zijn gezin op een steenworp afstand van de club van zijn zoon woont, de 0-1 binnen.

SEV-LYRA 2-1 (1-1)

Stefan Duppen miste voor rust een strafschop, waarna Randy de Witt wel scoorde na een assist van de latere matchwinner Jasper Koning. Trainer Frank Dobbe was uiteraard blij met het resultaat. "Inclusief SVC'08 vorige week stelden we ons 4 punten uit 3 wedstrijden als doel. Dat kunnen er tegen RCL 6 worden. Voor Jasper Koning ben ik blij dat hij scoorde. Er wordt wel eens gesteld dat wij een gebrek aan scorend vermogen hebben. Dat valt dus wel mee. Ik vind wel dat hij, maar ook anderen (!), te veel bleue momenten hebben. We kunnen meedogenlozer zijn. Met 17 of 19 punten uit 13 wedstrijden zullen we de 1e seizoenshelft op schema liggen. Dat zal na onze rentree in de 2e klasse een prima prestatie zijn, ondanks de blessures van Michael Nolet, Jerry Speelberg, Frank Raaijmakers en Coen van Santen, die zaterdag gelukkig maar nog niet geheel fit kon spelen. Ik had niemand anders."

RKAVV-Barendrecht 2 0-3 (0-0)

Het venijn in de laatste wedstrijd van 2015 zat 'm in de staart. Barendrecht scoorde in de 84e, 87e en 89e minuut en bezorgde RKAVV een geflatteerde nederlaag. De grootste kansen waren voor de thuisploeg geweest, want voor rust kregen Vreni van Herk (2x) en Mandy Martens opgelegde kansen. Na rust mikte Nina van der Hoeven nog een penalty op in plaats van in de kruising en stuitte Angela de Koning op de keeper. Na wat eerdere plaagstootjes sloeg Barendrecht wel meedogenloos toe. De goede voornemens voor 2016 van RKAVV zijn niet moeilijk te noemen; scoren, concentratie vasthouden, minder weggeven en als team positief met elkaar blijven strijden. Stephanie Groenendijk vierde haar rentree na maanden blessureleed. De vrijwel van blessures herstelden Annemijn van der Veldt en Linda Kemperman worden na de winterstop weer van de partij verwacht. Vreni van Herk vertrekt voor een half jaar naar Denemarken. Op 13 februari hervat RKAVV pas weer haar competitie met een busrit naar het Zeeuwse Oostkapelle.


RKAVV-SV Nieuw Utrecht 4-1 (3-0)

Doelpuntenmakers: Jari de Jong (1-0 & 4-1), Jop Verhagen & Remco Overdevest.
Kevin Jansen (31) vierde zijn rentree in hoofdklasse sinds 12 mei 2013, toen RKAVV zich door een 4-1 thuisoverwinning op het Haarlemse EDO op de laatste speeldag van de hoofdklasse wist te handhaven (waarna een jaar later alsnog werd gedegradeerd). Hij verving de aan zijn enkel geblesseerde Mike ten Kroode, die tijdens zijn werk in een sportschool bij een oefening verkeerd neerkwam. Dave Hooijmans viel voor rust al uit met een knieblessure nadat hij bij een verdedigende actie aan de zijlijn botste met een tegenstander. "Er stond een beetje druk op de wedstrijd die we wilden en moesten winnen, maar we kregen ruimtes om veel aan te vallen", zegt trainer Bas Steffens, die zondag Dave Hooijmans en Daan de Blank door schorsingen moet missen. "We zitten goed in ons vel en er zullen zeker momenten komen dat we kunnen scoren, maar of we weer zo veel kunnen aanvallen is afwachten. We gaan in ieder geval voor een gelijkspel. Voor de winterstop hebben we ook nog de 1/8 finale bekerwedstrijd bij zaterdag hoofdklasser XerxesDZB, maar voor Ten Kroode en Hooijmans kan die winterstop zomaar nu al aangebroken zijn." Gino Lauwers keert terug van een wedstrijd schorsing.

GSC ESDO-Wilhelmus 0-8

Doelpuntenmakers: Jake Smart (3), Carlo Goedhart, Kellyan Kandé, Paul Janssen, Ahmet Akbulut & Kevin Langeveld.
Carlo Goedhart, die op 8 november al thuis tegen Delft inviel, vierde zijn basisdebuut en de snelle Jip Bos maakte zijn debuut als invaller. Beiden zijn eigen kweek spelers uit het 2e elftal. "Dat Carlo dan meteen scoort is leuk natuurlijk. Van zo'n einduitslag had ik niet durven dromen. Of wij zo goed waren en zij zo slecht? Van beiden een beetje, denk ik", zegt trainer Haico Herbert. "Het zeer sportieve GSC ESDO heeft eigenlijk geen kans gehad, omdat wij niets weggaven en als team hebben gespeeld." Dat het niveauverschil met vorige week (Wilhelmus-VUC 2-3) zo groot was verbaast Herbert niet. "Dat heeft met vertrouwen te maken. Al na 6 minuten was het 0-1, waarna we steeds beter zijn gaan voetballen. Ik beschouw de 8-0 als een incident in de goede zin van het woord, maar word er niet dolgelukkig van. Tegen Voorschoten'97 verwacht ik dat we de lijn van ons goede spel doortrekken. Goed nieuws is dat onze blessuregolf zo langzamerhand voorbij is. Dennis van der Poel heeft in het 2e gespeeld en gescoord. Fit worden, fit zijn en fit blijven is voor in de winterstop nu het belangrijkste. Daarom wisselde ik bij 5-0 Kevin Langeveld, die daar niet blij mee was. Maar ook dat is een goed teken natuurlijk."

Nicolaas Boys-Stompwijk'92 1-0 (1-0)

"We hebben een Sinterklaas cadeautje daar achter gelaten", zegt trainer Yorick Boon, die zijn elftal de 1e helft een wanprestatie zag leveren. "We hebben als team staan kijken hoe Nicolaas Boys voetbalde. Tekenend was dat we maar een paar overtredingen maakte, wat ik niet van strijd getuigen vind. De 2e helft is er meer als team gespeeld. Na afloop ving ik geluiden op van 'hadden we voor rust zoals na rust gespeeld hadden we wel gewonnen'. Daar heb je natuurlijk achteraf niets aan." Boon gebruikte 2 wissels. "Mijn 3e Yorick van Benten had, net als Fabio Biegel, al 90 minuten in het 2e gespeeld, waar ze ook maar 2 wisselspelers hadden." De positie op de ranglijst in 3A is niet erbarmelijk. Boon: "We staan 7e, maar het gat naar beneden is nog groot. We moeten ervoor zorgen daar weg te blijven, maar het gat naar boven ook niet groter te laten worden. Zondag de derby tegen SJZ. Ik hoorde de spelers daar vorige week al over praten, terwijl we nog naar Nicolaas Boys moesten. Ik verwacht veel volk en een automatisch gemotiveerde spelersgroep, waarvan Dennis van der Linden en Beau van Viegen weer 45 minuten in het 2e hebben gevoetbald. Voor de concurrentie naar elkaar is dat iets positiefs. Met die 3 punten moet het wel goed kunnen komen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant