Afbeelding

Gogido: eerste taxivergelijkingssite helpt Zuid-Hollanders bij keuze

Regio 31 keer gelezen

Regio - Voor zo'n beetje alles is een vergelijkingssite, maar voor taxi's was die er nog niet. En dat is nu geregeld met Gogido. De allereerste taxivergelijker zet de verschillende taxibedrijven die een rit kunnen verzorgen in één overzicht, inclusief beoordelingen van eerdere klanten. Consumenten kunnen hierdoor makkelijk op basis van prijs, kwaliteit en service, de beste taxideal kiezen en direct boeken. Gogido werkt uitsluitend met betrouwbare taxibedrijven, die vooraf gecheckt zijn.

"De taxibranche is een markt die voor de consument ondoorzichtig is. Het is vaak onduidelijk welke taxibedrijven er zijn, wat ze aanbieden en wat ze kosten. Daar wilden we graag een oplossing voor bieden. Op www.gogido.com kun je in regio Zuid-Holland en de rest van Nederland nu heel makkelijk de beste taxideal vinden en boeken. Je betaalt vooraf via iDEAL, dus geen gedoe meer met geld in de taxi", licht co-founder Paul Pietersen het idee erachter toe. 

Dekking in Nederland
Het aanbod op het taxiplatform is van zowel grote als kleinere (familie)taxibedrijven, allemaal vooraf gescreend door Gogido. In regio Zuid-Holland staat bijvoorbeeld het taxiaanbod van Rotterdamse Taxi Centrale en HTMC Taxi Centrale (Den Haag) op de vergelijkingssite. Maar ook kleinere taxibedrijven als Leidse Taxi Centrale en Taxi Direct Zuid-Holland uit Waddinxveen hebben hun diensten aangemeld. Gogido heeft momenteel een dekkingsgraad van 99% in Nederland. Van de grote taxicentrales in Nederland is tevens UTC Utrechtse Taxicentrale  opgenomen in het aanbod. Sjaak de Winter van de Rotterdamse Taxi Centrale zegt over het taxiplatform: "Het is een mogelijkheid om onszelf weer via een andere weg onder de aandacht te brengen bij consumenten. En daar gaan we graag in mee."

Zoek, vind en boek
Voer in waar je heen wilt en vergelijk de verschillende taxideals voor jouw rit. In één overzicht vind je naast de prijs ook klantbeoordelingen, informatie over het taxibedrijf en eventuele services, zoals WIFI, een krant of tablet in de auto. "Met al deze informatie om te vergelijken en direct te boeken, is Gogido eigenijk de booking.com voor taxibedrijven", zegt Paul Pietersen. Na betaling van de taxideal ontvangt de klant een e-voucher. Op dit moment werkt de startup aan een app met actuele informatie, bijvoorbeeld over last-minute aanbiedingen en beschikbaarheid. In dit stadium kun je een taxi nog minimaal vier uur van tevoren boeken. 

Uit de krant