Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

HTM waarschuwt voor extra drukte in de spits

Regio 119 keer gelezen

Regio - Reizigers van HTM RandstadRail 3 en 4 moeten vanaf 13 februari aanstaande rekening houden met extra drukte in de trams tijdens de spitsuren.

Op die datum starten de werkzaamheden aan het Haagse Startstation Erasmuslijn (HSE), die de aansluiting vormt op station Den Haag Centraal. Hierdoor kan Metrolijn E van RET niet verder kan rijden dan halte Laan van NOI. Reizigers van Metrolijn E kunnen daar over stappen op tram 3 of 4 van HTM. De werkzaamheden aan HSE duren naar verwachting tot augustus 2016.

Maatregelen om extra reizigers op te vangen
HTM verwacht vooral in de ochtend- en avondspits extra drukte. Daarom zet het bedrijf zoveel mogelijk gekoppelde trams in tijdens deze uren op de route van tram 4 tussen halten Javalaan Zoetermeer en de Monstersestraat Den Haag. In oktober 2015 vervoerde HTM tijdens werkzaamheden aan HSE op deze manier ook extra reizigers. Het gekoppeld rijden is een technische uitdaging voor HTM, want extra voertuigen belasten de stroomvoorziening zwaarder dan normaal.

Reizigerscommunicatie
Reizigers van RandstadRail worden in de week voorafgaande aan de werkzaamheden uitgebreid geïnformeerd over de werkzaamheden en de reismogelijkheden tussen Laan van NOI en Den Haag Centraal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant